Volledig scherm
PREMIUM
Nyrstar in Budel-Dorplein. © Nyrstar

Weer klap voor aandeel Nyrstar, lagere productie zinkfabriek in Budel-Dorplein

BUDEL - De resultaten van Nyrstar vallen slechter uit dan verwacht, heeft het concern bekend moeten maken. Publicatie van de precieze cijfers is uitgesteld tot eind april. De zinkfabriek in Budel-Dorplein zag zijn productie in het vierde kwartaal van vorig jaar dalen.

De koers van het aandeel van het zinkconcern ging gisteren opnieuw hard onderuit. Bij opening van de beurs daalde de waarde met een derde tot 0,36 euro, de laagste koers ooit.

 1. Renewi in Eindhoven wil van plastic uit oude koelkasten nieuwe koelkasten maken
  PREMIUM

  Renewi in Eindhoven wil van plastic uit oude koelkasten nieuwe koelkasten maken

  EINDHOVEN - Van Gansewinkel is in de regio nog steeds de bekende naam van het afvalbedrijf met het hoofdkantoor in Eindhoven. Het bedrijf, dat na de fusie met het Britse Shanks Renewi heet, is marktleider voor het inzamelen en hergebruiken van afval. Het Renewi bedrijf Coolrec houdt zich bezig met het recyclen van apparaten, zoals koelkasten, televisies en klein huishoudelijke apparaten, uit de afvalstroom van Renewi.
 1. Amerikaanse centrale bank verlaagt rente opnieuw

  Amerikaan­se centrale bank verlaagt rente opnieuw

  De renteverlaging moet de economie een steuntje in de rug geven, zei bankpresident Jerome Powell. In juli werd de rente ook al verlaagd. Toen was dat de eerste keer in ruim tien jaar. Het belangrijkste rentetarief komt nu op een bandbreedte van tussen de 1,75 procent en 2,0 procent. Met de stap was op de financiële markten al rekening gehouden. Voor de Amerikaanse president Donald Trump is de renteverlaging waarschijnlijk niet voldoende. Hij voert de druk op de Fed al geruime tijd op om de rente te verlagen en zou het liefst een negatief tarief zien. In Trumps optiek zet de centrale bank de Verenigde Staten op achterstand ten opzichte van andere economische grootmachten als de Europese Unie. Trump liet al snel zijn ongenoegen blijken via Twitter, waar hij Fed-baas Jerome Powell verweet een lafaard te zijn. ,,Jay Powell en de Federal Reserve falen opnieuw’’, schreef Trump na het bekendmaken van de renteverlaging. ,,Geen ‘lef’, geen gevoel, geen visie! Een vreselijke communicator!’’