Zoveel geld verdient dj en zakenman Hardwell
Met het draaien van plaatjes verdient hij goed geld. Ook is hij door muziektijdschrift DJ Mag al meerdere keren uitgeroepen tot beste dj ter wereld. Dj en zakenman Hardwell (29) innoveert in de muziekwereld, vooral op technisch gebied. Van blockchain tot een eigen chatbot voor Facebook Messenger en headliner op festivals als Sensation, dit is waar Hardwell zijn vermogen mee opbouwt. Dat schrijft deondernemer.nl.
Zeg je 'Robbert van de Corput', dan weet bijna niemand wie je bedoelt. Maar onder zijn artiestennaam Hardwell wordt de 29-jarige Brabander tegenwoordig in hetzelfde rijtje geschaard als Tiësto, Armin van Buuren en Martin Garrix. Hij scoorde een nummer één album (United We Are, 2015) en draaide al in clubs toen hij dat alleen nog maar mocht onder begeleiding van zijn ouders. Inmiddels vinden we hem vaker in een stadion of op een groot festival dan in een club.
Zijn fanbase bevindt zich massaal op sociale media. Hardwell heeft er een soort sport van gemaakt om daarin voorloper te zijn. De cijfers van zijn eigen socialmediakanalen zijn indrukwekkend: op Facebook heeft hij ruim 8,8 miljoen pagina-likes, 5,5 miljoen mensen houden bij wat hij te zeggen heeft op Twitter en op zijn eigen YouTube-kanaal met 3,8 miljoen abonnees zijn de honderden miljoenen views niet meer bij te houden. Ook kondigde Hardwell eerder dit jaar aan met video-platform Twitch een brug te willen slaan tussen games en muziek.
Primeur
Vorig jaar pakte Hardwell een primeur: als eerste artiest in de internationale muziekwereld beschikt hij over een chatbot voor de berichtendienst van Facebook, Messenger. Met zijn 8,8 miljoen pagina-likes heeft de dj een bereik van ruim 900 miljoen gebruikers. Een grote potentiële markt, en dus is het geen toeval dat Hardwell een van de artiesten is die door Facebook is betaald om te experimenteren met Facebook Live. Bij die deal waren 140 partijen betrokken, die in totaal 50 miljoen euro kregen van Facebook.
Als innovatieve zakenman dook Hardwell als eerste dj in het fenomeen blockchain. Door deze digitale betaling, zonder tussenkomst van een derde partij, ontvangt Hardwell direct het geld dat zijn fans betalen voor zijn muziek. Om zijn blockchain-avontuur te realiseren, werkt Hardwell samen met de Amsterdamse startup Rightsshare.
Zijn voortrekkersrol op het gebied van social media leverde hem niet alleen schouderklopjes op. In april werd de Bredase dj uitgeroepen tot 'Meest innovatieve artiest' tijdens de SpinAwards Night in Amsterdam. Vooral zijn Blockchain-avontuur en Facebook Messenger chatbot werden geprezen.
Inkomen
Het inkomen van Hardwell wordt door Business Insider geschat op 11,8 miljoen euro per jaar. Daarmee is hij de op twee na bestverdienende Nederlandse dj. Alleen Tiësto (34,6 miljoen) en Martin Garrix (14,5 miljoen) boeren beter. Party Scene zocht uit wat een beroemde dj per uur verdient: Hardwell strijkt per uur zo’n 80.000 euro op. Ook hier is Tiësto koploper, met een gemiddelde vergoeding van 270.000 euro per uur.
Zijn succes levert hem ook het nodige geld op. In de jaarlijkse lijst van 100 jonge miljonairs van Quote steeg Hardwell van plek 55 naar de dertigste plek met een geschat vermogen van 16 miljoen euro (tegen 10 miljoen euro in 2016). Daarmee steekt hij Martin Garrix naar de kroon, die op een geschat vermogen van 14 miljoen euro blijft steken. In vergelijking met de top van de top blijft hij nog achter; Tiësto bezit zo’n 100 miljoen euro.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Curator Lightyear hoopvol over doorstart: ‘snel duidelijkheid’ nodig, want medewerkers solliciteren al elders
HELMOND - De curator van Lightyear is hoopvol over een mogelijke doorstart voor de ontwikkeling van de Helmondse zonneauto. Hij zegt daarover met een aantal partijen in gesprek te zijn. -
Skivakantie: hier zijn winterbanden en sneeuwkettingen verplicht
Heel wat Nederlanders gaan binnenkort weer met de auto op skivakantie. Maar hoe zit het met de verplichting tot winterbanden? En hoe bevestig je sneeuwkettingen? Dit zijn de belangrijkste regels. -
Zonnepanelen goedkoper, maar groei is eruit bij grote projecten
De prijzen voor zonnepanelen gaan dit jaar iets dalen. Dat is goed nieuws voor consumenten, maar investeerders in zonneparken schrappen juist investeringen. -
‘Deal VS en Nederland over exportverbod; nieuwe chipmachines van ASML mogen niet naar China’
De Verenigde Staten hebben een akkoord bereikt met Nederland en Japan over beperkingen van de export van chiptechnologie naar China. De landen hebben in Washington afgesproken dat bepaalde machines, van onder meer ASML, niet meer aan China mogen worden verkocht. Dat meldt persbureau Bloomberg. -
PREMIUM
Topman Roy Jakobs: ‘Philips liep uit de pas met de concurrentie en was te complex’
EINDHOVEN - Wereldwijd zesduizend banen weg en fors snijden in onderzoek en ontwikkeling. Volgens topman Roy Jakobs is het ‘nodig om de toekomst van Philips veilig te stellen’. ,,We moeten gerichter innoveren.”
-
Getest: Dit is de beste vrijstaande vaatwasser
Wat is de beste vrijstaande vaatwasser? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord. -
-
-
Minder betaalverzoekfraude na samenwerking politie en Marktplaats
Intensieve samenwerking tussen de politie en Marktplaats heeft het aantal gevallen van betaalverzoekfraude in twee jaar met 76,5 procent doen afnemen. Dat meldt de politie vandaag. -
Rijstevlaai en soezen: dit kan iedere beginnende thuisbakker maken
Iedereen is gek op zoetigheid. Natuurlijk kan je hiervoor naar de bakker bij jou om de hoek gaan, maar veel bakrecepten kun je heel makkelijk zelf maken. Twee patissiers geven inspiratie voor de makkelijkste bakrecepten waar iedereen mee aan de slag kan.