Volledig scherm
Tosca Gort © Privé archief

Ben jij op vakantie nog bezig met je werk?

VideoDe mobiele telefoon, tablet en laptop gaan bijna standaard mee op vakantie. Niet zo gek, maar daardoor is voor het sommigen lastig om los te komen van werk. Is dat erg?, vraagt work-lifeplatform Intermediair zich af.

Hoe erg is het eigenlijk om aan de rand van het zwembad nog even je mail te checken? Of om af en toe te reageren in de groepsapp van kantoor? Volgens Tosca Gort, arbeids- en organisatiepsycholoog bij Gort Coaching, verschilt dat per persoon. ,,Voor sommige mensen werkt het juist prima om af en toe mailtjes te beantwoorden."

Voor mensen met een zeer groot verantwoordelijkheidsgevoel is wel raadzaam om tijdens vakantie echt een digitale detox te nemen: ,,Die groep is extra vatbaar voor een burn-out. Maak goede afspraken met je werkgever hierover. Reageer gewoon niet op appjes en geniet van je vakantie."

Wil je meer tips, bekijk dan hierboven de video. 

Op zoek naar een nieuwe baan? Upload je cv en/of zoek naar vacatures op Intermediair.nl 

Volledig scherm
Tosca Gort © Privé archief
  1. Groot tekort aan doktersassistenten: ‘Het is echt één voor twaalf’

    Groot tekort aan doktersas­sis­ten­ten: ‘Het is echt één voor twaalf’

    Er is een groot gebrek aan doktersassistenten. Als er niets gebeurt, loopt het tekort in Nederland in 2022 op tot 600 doktersassistenten, volgens prognoses van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Sommige praktijken zullen zelfs hun deuren sluiten, waarschuwt de Nederlandse Vereniging van Doktersassistenten (NVDA). In Houten gebeurt dat al, in de Ooijpolder dreigt hetzelfde scenario deze zomer.