Afbeelding ter illustratie.
Volledig scherm
Afbeelding ter illustratie. © iStock

Bob (87) zoekt werk, zodat hij de zorg voor zijn vrouw kan betalen

De 87-jarige Robert Blockson uit het Amerikaanse Ohio is op zoek naar een baan, zodat hij de medische rekeningen voor de zorg van zijn vrouw met kanker kan betalen. Zijn verhaal, dat hij vertelde aan News 5 Cleveland, ontroert en inspireert veel mensen.

Steeds meer Amerikaanse tachtigers zijn actief op de arbeidsmarkt. Volgens een onderzoek van The Washington Post hebben 255.000 Amerikanen van 85 jaar of ouder het afgelopen jaar gewerkt - ongeveer vier procent van de mensen in die leeftijdscategorie. Dat cijfer was nog nooit zo hoog.

In de VS is Robert Blocksom - iedereen noemt hem Bob - het gezicht geworden van deze toename. Op 87-jarige leeftijd zoekt hij een baan als vrachtwagenchauffeur. Het is de enige oplossing die hij kan bedenken: de doktersrekeningen van zijn vrouw Jelaine, met wie hij al zestig jaar getrouwd is, stapelen zich op. De laatste jaren ging haar gezondheid achteruit. Het echtpaar verkocht al eigendommen om de kosten te dekken, maar dat is niet meer genoeg.

Robert Blocksom - iedereen noemt hem Bob -  is op zijn 87ste op zoek naar een baan als vrachtwagenchauffeur.
Volledig scherm
Robert Blocksom - iedereen noemt hem Bob - is op zijn 87ste op zoek naar een baan als vrachtwagenchauffeur. © News 5 Cleveland

,,Ik heb een beetje van alles", zegt Jelaine, ook 87 jaar. ,,Ik ben niet goed ter been, ik heb borstkanker gehad en ik heb astma en daardoor problemen met ademhalen. Vorige maand moest ik twee keer naar het ziekenhuis." De oude vrouw vindt het niet ideaal dat haar man opnieuw gaat werken, maar door de stijgende dokterskosten ziet ook zij geen andere oplossing.

Weekendshiften

Het liefst wil Bob aan de slag aan vrachtwagenchauffeur. ,,Ik heb autorijden altijd leuk gevonden, dus het zou fijn zijn als ik daarmee geld kan verdienen." Deze maand nog volgde hij een cursus om met een truck te leren rijden. ,,Het zou voor mij ideaal zijn als ik hier in de buurt kan rondrijden, het liefst in het weekend. Dan kan ik daarnaast ook voor mijn vrouw blijven zorgen. ,,Hij is een heel goede man", aldus Elaine.  ,,Eerlijk, trouw, loyaal... Hij heeft alle goede dingen die een man nodig heeft. Ik hou nog even veel van hem als in het begin."

Het verhaal van Bob en Elaine raakt veel mensen. Ook Alexandra Tune werd geraakt door het verhaal, en zette een crowdfunding op voor het koppel. Zo hoopt ze alsnog te voorkomen dat de tachtiger in een truck de weg op moet. In een week tijd werd al bijna 27.000 dollar ingezameld voor het koppel.

Lees de beste artikelen op het gebied van werk en carrière via onze wekelijkse nieuwsbrief!