Volledig scherm
© Shutterstock

Droombaan: betaald naar Zuid-Europa vliegen om te flyeren

Claimorganisatie Aviclaim zoekt mensen die willen flyeren op zonnige bestemmingen. In ruil daarvoor krijg je een overnachting, onkostenvergoeding én salaris.

Aviclaim helpt mensen met het claimen van compensatie bij vertraagde en geannuleerde vluchten. ,,We merken dat maar een klein percentage van de consumenten weet dat ze volgens Europese wetgeving bij een vertraging van meer dan drie uur recht hebben op compensatie. Daar willen we verandering in brengen”, vertelt Remco Kuilman, oprichter en eigenaar van het bedrijf. ,,We zijn nu op zoek naar mensen die bij de gate staan om mensen hierover te informeren en te vertellen dat ze bij ons een claim kunnen indienen.” 

Outgoing

Het bedrijf is op zoek naar ,,outgoing types” die niet bang zijn om mensen aan te spreken. ,,We kopen een vliegticket en dan moet je een aantal uren eerder op de luchthaven aanwezig zijn om te flyeren”, vertelt Kuilman. ,,Elke dag zijn er meerdere vluchten vertraagd en mensen zitten dan te wachten bij de gate. Daarna pak je zelf de vlucht en blijf je een of twee dagen op de bestemming en op de terugweg doe je hetzelfde trucje.” 

Aviclaim koopt vooraf al tickets, dus je hoeft niet last minute richting vliegveld als er een vlucht vertraagd is. ,,We weten gewoon dat er elke dag een aantal vluchten vertraagd of geannuleerd zijn. Vooral Zuid-Europese maatschappijen gaan iets vaker de fout in.”

Samen

Het is de eerste keer dat Aviclaim het op deze manier gaat aanpakken, dus hoeveel uren en hoe vaak je kunt werken, is nog onduidelijk. Wat ze wel weten, is dat ze graag duo-sollicitaties ontvangen. ,,Het idee is dat we mensen met z’n tweeën op pad sturen, puur omdat we verwachten dat dat beter gaat met het aanspreken van mensen en meer succes oplevert. Bovendien wordt het tripje er leuker van.” Naast overnachtingen en onkosten, krijg je een salaris van ongeveer het minimumloon, hoe hoog dat precies is, is afhankelijk van leeftijd. 

Sollicitanten kunnen zich op de site van Aviclaim aanmelden. Daarna wordt gevraagd of ze een korte motivatie en cv kunnen toesturen. Kandidaten moeten minimaal achttien jaar zijn. 

Lees de beste artikelen op het gebied van werk en carrière via onze wekelijkse nieuwsbrief