Volledig scherm
PREMIUM
Politie en ambulance bij het ongeval in Grijpskerke. © HV Zeeland

Gratis vakantiehuis trekt extra personeel naar Zeeuwse ambulance en politie

Naast huisartsen proberen ook de politie en ambulancedienst in Zeeland de zomerroosters rond te krijgen door het aanbieden van een vakantiehuisje. En dat blijkt goed te lukken.

Het Witte Kruis biedt ambulanceverpleegkundigen van buiten de provincie een gratis vakantiewoning aan. In ruil voor een week in het Witte Kruis Vakantiehuis draait de verpleegkundige vier diensten waarvoor hij of zij de normale vergoeding ontvangt. Het gaat om de maanden juli, augustus en september. Hoewel de aanbieding pas in mei bekend werd, is dankzij de actie in de maanden juli en augustus elke week één extra ambulanceverpleegkundige beschikbaar. Alleen september is nog niet volgeboekt. Uit heel het land toonden mensen belangstelling.

  1. Vijf veelgehoorde leugens bij sollicitatiegesprekken (die je maar beter kan vermijden)

    Vijf veelgehoor­de leugens bij sollicita­tie­ge­sprek­ken (die je maar beter kan vermijden)

    Zeg eens eerlijk, is alles wat op jouw cv staat de waarheid en niets dan de waarheid? De kans is klein. Het is bijvoorbeeld maar al te aanlokkelijk om te schrijven dat je Frans ‘zeer goed’ is, terwijl je de taal in geen tien jaar meer hebt gesproken. Maar hoe ver kan je gaan met leugentjes om bestwil, als je droombaan ervan afhangt? Het Laatste Nieuws verzamelde vijf veelgehoorde leugens bij sollicitatiegesprekken: