Volledig scherm
© Thinkstock

Het vaste contract keert voorzichtig terug, en wel hier

Nu de economie in de lift zit, stijgt de vraag naar werknemers. En waar veel vraag is, wordt meer geboden. In verschillende sectoren ligt een vast contract weer in het verschiet.

Bij de postbedrijven gaan ze mensen in vaste dienst nemen en ASML draait de flexibilisering terug. Het CBS ziet ook een voorzichtige trend richting het vaste contract. Het aantal werknemers met een vast dienstverband nam het derde kwartaal toe, en wel met 57.000. Dat is de grootste stijging sinds begin 2009. Vooral in de bouw, de zorg en de transportsector is dringend behoefte aan vers bloed, waardoor er, zeker voor een moeilijk te vinden specialist, wel een contract in het verschiet ligt.

Ook wie een technische studie of een opleiding in de ICT heeft gevolgd, zit goed. Bedrijven in alle sectoren moeten vernieuwen en digitaliseren, waardoor de vraag naar data analisten, software developers en computer engineers alleen maar stijgt.

Maar welke bedrijven zitten eigenlijk te springen om mensen en bieden zekerheid? We zetten enkele voorbeelden op een rijtje.

VDL Nedcar

Gaat je hart sneller kloppen als er een mooie auto langsrijdt? Als je er zelf eentje zou willen maken, zit je goed in Limburg. Daar zit de auto-industrie in de lift. Autoproducent VDL Nedcar in Born maakt sinds 2014 de Mini en sinds augustus van dit jaar de BMW X1. Daar zijn vele handen voor nodig, in alle opleidingsniveau’s. Op moment van schrijven heeft de autobouwer 319 vacatures openstaan, niet alleen voor functies om te werken aan de auto’s zelf. Ook voor bijvoorbeeld de marketing, in het projectmanagement en de ICT zijn nieuwe krachten welkom.

Thales

Thales Nederland, met het hoofdkantoor in Hengelo, is een elektronicabedrijf dat zich richt op het maken van defensiesystemen. Het bedrijf produceert onder meer radarapparatuur en vuurgeleidingssystemen voor marineschepen. Voor de civiele markt worden er vluchtsimulators van de nieuwste Boeing- en Airbusvliegtuigen geproduceerd. Op het moment van schrijven heeft het bedrijf 158 vacatures binnen Nederland voor onder meer het ontwikkelen van software en het ontwerpen en fabriceren van de apparatuur.

Picnic

Quote

We nemen ook mensen aan die net klaar zijn met hun opleiding. We hebben ook werknemers die hun proef­schrift bij ons schreven en bleven.

Roline Spijkervet (Picnic)

Online supermarkt Picnic, in augustus 2015 begonnen in Nederland, is in twee jaar tijd gegroeid van een bedrijf met 20 naar een bedrijf met 1.000 werknemers. Het bedrijf breidt binnenkort uit met bezorging naar meer steden in Nederland. Daar zijn dus meer handen nodig, in verschillende soorten functies.

Picnic zoekt niet alleen veel nieuwe order pickers en bezorgers, maar ook versterking voor het hoofdkantoor in Amsterdam. ,,We hebben software engineers nodig om onze zelf ontwikkelde systemen te onderhouden en verder te ontwikkelen,’’ zegt Roline Spijkervet van Picnic. We hebben ook data analisten nodig om te bekijken welke beslissingen we als bedrijf moeten nemen en hoe we werkwijzen kunnen verbeteren. Er werkt bijvoorbeeld nu iemand aan hoe we de route van de order pickers efficiënter kunnen maken.’’

Niet alleen techneuten en whizzkids zijn welkom bij Picnic. ,,Op het kantoor hebben we bijvoorbeeld ook financiële specialisten die werken aan onze corporate development.’’ Picnic gaat niet alleen voor de kandidaat met ervaring. ,,We beperken ons niet tot ‘experienced hires.’ Het gaat erom dat je binnen ons profiel past. We nemen ook wel eens mensen aan die net klaar zijn met hun opleiding. We hebben ook werknemers die hun proefschrift bij ons schreven en bleven.’’ En krijgen die allemaal een contract? ,,Dat verschilt per geval. Een tijdelijk contract, eventueel met uitzicht op een vast contract, behoort tot de mogelijkheden.’’

Achmea

Quote

Voor het bedienen van onze klanten hebben we mensen nodig die thuis zijn in een online omgeving

Mitchell van Koert (Achmea)

Niet alleen nieuwe bedrijven staan te springen om personeel. Verzekeraar Achmea, momenteel werkgever van zo’n 13.000 werknemers, is ook op zoek. ,,Op dit moment hebben we meer dan 100 vacatures open staan,’’ zegt Mitchell van Koert, manager recruitment marketing bij Achmea. ,,Dat is een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar.’’ 

Waar komt die grote vraag naar nieuwe krachten vandaan? ,,Door nieuwe technologische ontwikkelingen en de digitalisering verandert het werk dat we doen in hoog tempo. We hebben als verzekeraar bijvoorbeeld nu te maken met kassen die uitgerust zijn met drones. Dan moet je mensen hebben die begrijpen hoe dat werkt.’’

Ook het werk zelf bij de verzekeraar is veranderd. Achmea komt niet alleen langs als er eenmaal schade is geleden. ,,We zetten steeds meer in op preventie en het toekomstbestendig maken van bedrijven. We zoeken nu ook data analisten en IT’ers om ons te helpen digitaliseren. Voor het bedienen van onze klanten hebben we mensen nodig die thuis zijn in een online omgeving. Zij moeten klanten te woord staan via sociale kanalen als Whatsapp.’’

Niet alleen technisch aangelegde kandidaten zijn welkom. ,,De werknemers die we traditioneel gezien al aannemen, de financiële specialisten en de schade-experts bijvoorbeeld, blijven uiteraard ook nodig. Net als de meeste andere bedrijven hebben we ook te maken met vergrijzing, waardoor deze functies vrijkomen.’’

Natrajacali

Voor deze werkgever moet je de grens over, maar dan zit je wel de hele dag tussen truffels en pralines van echte Belgische chocolade. Chocoladefabriek Natrajacali in Bredene verwacht in 2018 bijna een verdubbeling van de omzet en is op zoek naar nieuw personeel. De fabriek heeft de sinterklaas- en kerstproducten inmiddels de deur uit en werkt al aan de chocolade voor Valentijnsdag en Pasen. De chocolaatjes worden niet alleen met de machine, maar ook met de hand gemaakt. Wie toevallig opgeleid chocolatier is, is dus meer dan welkom. Er is echter ook vraag naar operators en technisch geschoolde krachten. 

Lees de beste artikelen op het gebied van werk en carrière via onze wekelijkse nieuwsbrief!