Hoe worden we echt gelukkig in ons werk?

Podcast'Als ik maar hard werk, word ik succesvol en als ik eenmaal succesvol ben, dan word ik gelukkig.’ Een bekende gedachte? Volgens werkgelukdeskundige Krista de Wolff is dit een hardnekkige denkfout. Hoe worden we nou echt gelukkig in ons werk?

Volledig scherm
Werkgelukdeskundige Krista de Wolff. © 2daysmood

Luister de podcast van work-lifeplatform Intermediair via Soundcloud of iTunes.

Krista de Wolff helpt mensen in organisaties zich bewust te worden dat aandacht hebben voor werkgeluk al de eerste horde is. ,,Begin eens met elke dag drie dingen over je werk opschrijven die goed gingen of leuk waren. Dan zet je je brein op een positieve stand. Als je dat 21 dagen doet, wordt het een beetje een gewoonte."

Werkgeluk is business aan het worden. De Chief Happiness Officer (CHO) duikt overal op en de Fontys Hogeschool is net de opleiding Werkgelukdeskundige gestart. Is het een hype die straks overwaait? Volgens Krista levert aandacht voor werkgeluk in organisaties zo’n positieve werksfeer op, dat mensen er graag willen blijven én komen werken. Blijvend rendement dus. En voor wie denkt dat werkgeluk bijna zelf hard werken wordt: ,,Je hoeft niets, je mág er aandacht voor hebben. Jij hebt de regie."

Op zoek naar een nieuwe baan? Upload je cv en/of zoek naar vacatures op Intermediair.nl