Volledig scherm
Joe Nicchi, ijsjesverkoper in LA. © Prive archief

IJsjesverkoper is zelfverklaarde influencers beu: voortaan betalen ze dubbel

Voor Joe Nicchi, een ijsjesverkoper in Los Angeles, is de maat vol. Hij is het beu dat zelfverklaarde influencers gratis ijsjes vragen in ruil voor een foto op sociale media. Nu gaat de ijsjesverkoper zélf viraal op sociale media met een foto waarop hij poseert met een bordje ‘influencers pay double’ (influencers betalen dubbel).

Acteur Joe Nicchi is de uitbater van de populaire ijskraam CVT Soft Serve en krijgt steeds vaker te maken met zogenaamde influencers die gratis ijs willen in ruil voor publiciteit. Na wekenlang ‘nee’ te hebben gezegd, besloot hij op een ongebruikelijke manier een einde te maken aan de veelgestelde vraag. Hij postte een foto op het Instragramaccount van de ijszaak waarop hij toonde dat influencers voortaan dubbel betalen. ,,Het maakt ons echt niet uit of je een influencer bent of hoeveel volgers je hebt. We zullen je nooit gratis ijs geven in ruil voor een post op je sociale media. Het kost letterlijk 4 dollar... nu is het 8 dollar voor jou”, voegde hij er nog aan toe.

Zelf viral

Na zijn haat te hebben geuit tegenover zelfverklaarde influencers, gaat de man nu dus zelf viral en krijgt hij wereldwijde aandacht op zijn Instagramaccount, schrijft The Guardian. Het aantal klanten is volgens hem verdubbeld en op Instagram heeft de ijszaak bijna 15.000 volgers. Hij noemt zichzelf ironisch een ‘anti-influencer influencer’. Hij hoopt dat hij met de aandacht andere kleine bedrijven inspireert om zich niet te laten chanteren en dat ook zij ‘nee’ durven zeggen.

Nicchi zegt dat hij het belang van promotie en publiciteit begrijpt, maar gratis ijs weggeven kan hij niet. ,,Hoe graag ik het ook zou willen doen, ik denk niet dat de school van mijn kinderen foto’s van beroemdheden aanvaardt als betaalmiddel.” Hij vindt het vreemd dat het haast vanzelfsprekend is geworden voor influencers om gratis producten te vragen. Bovendien vraagt niet iedereen het even respectvol, zegt hij. 

Lees de beste artikelen op het gebied van werk en carrière via onze wekelijkse nieuwsbrief!