Volledig scherm
PREMIUM
Woningzoekenden die sleutelfuncties bekleden in de maatschappij - denk aan jonge leraren, verpleegkundigen en politieagenten - moeten voorrang krijgen op de woonmarkt, vindt Woonpartners. © Pim Mul

Jonge agent en leraar hebben streepje voor in Gouda

Jonge agenten en leraren krijgen een streepje voor op de woningmarkt in Gouda. Woningcorporatie Woon­partners geeft hen vanaf 14 mei voor­rang op een sociale huurwoning. Het loopt nu al storm.

Uit alle macht probeert zorgmedewerkster Fraukje de Kreij (20, foto) aan eigen woonruimte te komen, maar resultaat, ho maar. ,,In de zorg is het al lastig om een vaste baan te vinden. Ze zoeken vooral invallers. Bij het zoeken naar koopwoningen kreeg ik te horen: ‘met jouw flexcontract lukt het niet’. Dus kijk ik naar huur. Maar óf de woning is al weg, óf mijn kansen zijn zeer laag. Óveral heb ik gekeken, óveral heb ik mij aangemeld, maar niets is gelukt.”

  1. Vijf veelgehoorde leugens bij sollicitatiegesprekken (die je maar beter kan vermijden)

    Vijf veelgehoor­de leugens bij sollicita­tie­ge­sprek­ken (die je maar beter kan vermijden)

    Zeg eens eerlijk, is alles wat op jouw cv staat de waarheid en niets dan de waarheid? De kans is klein. Het is bijvoorbeeld maar al te aanlokkelijk om te schrijven dat je Frans ‘zeer goed’ is, terwijl je de taal in geen tien jaar meer hebt gesproken. Maar hoe ver kan je gaan met leugentjes om bestwil, als je droombaan ervan afhangt? Het Laatste Nieuws verzamelde vijf veelgehoorde leugens bij sollicitatiegesprekken: