Volledig scherm
Bram krijgt veel aandacht van de ambtenaren in het Timmerhuis. © Twitter/RvdS

Kantoorhond Bram voelt zich thuis bij ambtenaren

Bram, de 4-jarige hond van de Rotterdamse stadsmarinier Rien van der Steenoven, beleefde vandaag zijn vuurdoop in het gemeentekantoor als 'kantoorhond'. Volgens beleidsmedewerker Rivka Miedema bevalt het experiment ,,boven verwachting goed".

,,We hebben net een rondje met hem gelopen", vertelt Miedema tegen het AD Rotterdams Dagblad. ,,En hij ligt nu weer lekker in zijn mandje te dutten." Ook alle collega's zijn te spreken over de aanwezigheid van de viervoeter. ,,Hij zorgt voor een positieve sfeer. Iedereen vindt het gezellig dat hij er is. Je hoort de hele tijd: 'hee Bram'." De kersverse kantoorhond wordt volgens een schema om 11.00 uur, 13.30 uur en 15.30 uur uitgelaten. Aan het einde van de dag gaat hij weer met zijn baasje stadsmarinier Rien van der Steenoven mee naar huis.

Volgens Miedema komt Bram op 20 juni weer langs op het gemeentekantoor en daarna wordt besloten of de proef een vervolg krijgt. Ambtenaren van de directie Veilig lieten eerder weten graag een kantoorhond te willen. Een hond op de werkvloer zou zorgen voor een betere sfeer en het zou 'relativerend werken'.