Shutterstock
Volledig scherm
Shutterstock © Shutterstock

Nederlanders gaan netto bijna 50 euro per maand meer verdienen

Het netto-inkomen van Nederlanders met een modaal inkomen stijgt in 2020 met 48,70 euro per maand. Dat is een stijging van 2,2 procent, zo blijkt uit de berekeningen van HR-dienstverlener Visma | Raet. 

Op Prinsjesdag zijn de plannen van het kabinet voor 2020 gepresenteerd. In de troonrede heeft de koning aangekondigd dat we naar twee belastingschijven gaan. ,,Dat is mooi’’, zegt Joke van der Velpen, productmanager wet- en regelgeving van Visma | Raet. ,,Maar uiteindelijk wil iedereen weten wat er in 2020 netto op zijn rekening wordt bijgeschreven.’’ Dat bedrag blijkt dus 48,70 euro hoger te zijn, omgerekend 2,2 procent.

De stijging heeft betrekking op werkenden met een modaal inkomen van 3000 euro per maand, maar zegt niet -en dat is goed om te onthouden- alles over de koopkracht. Hoeveel Nederlanders in 2020 precies meer te besteden hebben heeft immers ook te maken met de kosten van het levensonderhoud. 

Het Nibud maakte wel een koopkrachtberekenaar die op deze site verscheen. Wil jij weten wat de kabinetsmaatregelen van deze Prinsjesdag voor jouw portemonnee betekenen? Lees hier een uitgebreid artikel en bekijk hieronder in één oogopslag de koopkrachtberekenaar van het Nibud:

* Bij ‘situatie’: kies voor de hoogte van het bruto jaarinkomen per verdienend gezinslid

Ben je er niet genoeg op vooruitgegaan qua salaris? Je kunt ook zelf het heft in handen nemen. Coach Charlotte van 't Wout geeft tips:

Lees de beste artikelen op het gebied van werk en carrière via onze wekelijkse nieuwsbrief