Joshua Jack en Joe The Clown, net voor het gesprek met de directie.
Volledig scherm
Joshua Jack en Joe The Clown, net voor het gesprek met de directie. © Screenshot YouTube

Ontslagen Joshua neemt ‘steunclown’ mee naar gesprek met directie

Een ontslag is nooit makkelijk, vraag dat maar aan Joshua Jack. De Nieuw-Zeelandse reclameman kreeg per e-mail een uitnodiging voor een gesprek met de directie en zag de bui al hangen. Te meer omdat er stond vermeld dat “een ondersteunend persoon” bij het onderhoud aanwezig mocht zijn. En dus huurde Joshua een clown in.

De man uit Nieuw-Zeelands grootste stad Auckland betaalde 200 NZ-dollar (114 euro) voor de diensten van de professionele clown Joe.  Joshua's vermoeden bleek juist, het gesprek ging wel degelijk om zijn ontslag. Volgens The New Zealand Herald wezen de twee directieleden de clown niet de deur. Joe blies verschillende ballonnen op en knoopte ze tot een eenhoorn en een poedel. Daar bleef het niet bij. Terwijl Joshua de formulieren van zijn C4 invulde, veinsde de clown traantjes.

Een van de managers van reclamebureau FCB verklaarde later dat het ballonvouwen nogal luidruchtig was. Ze vroegen Joe the Clown of het iets stiller kon, maar verder hadden ze niets op hem aan te merken. De ontslagen Joshua - zelf actief als stand-upcomedian - was best tevreden over de niet-alledaagse bijstand en raadt het anderen zeker aan.

Eind goed, al goed lijkt het wel, want Joshua komt niet zonder werk te zitten. Hij zou volgende week bij een concurrerend reclamekantoor kunnen starten. Foto's van de stunt gaan wereldwijd viraal.

Joshua moest opstappen. Hij had geen keus. Vraag jij je wel eens af of je zelf weg wilt bij je huidige werkgever? Vraag jezelf dan het volgende af: 

Lees de beste artikelen op het gebied van werk en carrière via onze wekelijkse nieuwsbrief