Volledig scherm
PREMIUM
© Mark Reijntjens

Overgang gaat ook werkgever aan: ‘Ik heb veertig opvliegers per dag’

Het taboe op de overgang moet doorbroken worden. Vooral op de werkvloer. Want het is een breed maatschappelijk en economisch probleem. ‘Als we er niets aan doen, hangt daar een flink prijskaartje aan.’

Olga heeft alle symptomen van de overgang, en niet zo’n beetje ook: vergeetachtigheid, opvliegers, nachtelijk zweten, slapeloosheid. Vooral dat laatste is heel ontregelend in combinatie met haar baan bij de gemeente Heemstede en Bloemendaal. ,,Ik werk vier dagen per week, en lig minstens twee nachten per week van twee tot zes uur in de ochtend wakker’’, zegt Olga, die niet met haar achternaam in de krant wil.

  1. Vijf veelgehoorde leugens bij sollicitatiegesprekken (die je maar beter kan vermijden)

    Vijf veelgehoor­de leugens bij sollicita­tie­ge­sprek­ken (die je maar beter kan vermijden)

    Zeg eens eerlijk, is alles wat op jouw cv staat de waarheid en niets dan de waarheid? De kans is klein. Het is bijvoorbeeld maar al te aanlokkelijk om te schrijven dat je Frans ‘zeer goed’ is, terwijl je de taal in geen tien jaar meer hebt gesproken. Maar hoe ver kan je gaan met leugentjes om bestwil, als je droombaan ervan afhangt? Het Laatste Nieuws verzamelde vijf veelgehoorde leugens bij sollicitatiegesprekken: