Volledig scherm
PREMIUM
Juliette (16), Marnix (16), Maryse (15) en Ties (17) kregen als opdracht: ‘Kijk naar een probleem en zoek daar een oplossing voor’. © Anke Derkse

Piepjonge directeur Juliette (16) sluit deal met Tony’s Chocolonely

In april werd het bedrijf The B-bar uitgeroepen tot ‘Beste Junior Company van Nederland’ en won het de ‘Disney Creativity Award’ voor het meest creatieve en innovatieve productidee. Het idee? Een biologische sesamreep, verpakt in een milieuvriendelijke wikkel die bestaat uit bloemenzaadjes. Je hoeft het papiertje alleen in de aarde te leggen en nat te maken. Uit de wikkel groeien bloemen die bijen aantrekken en in de repen zit honing die ervan afkomstig is.

We hebben het hier over een bedrijfje dat is opgezet door vier havo-scholieren van het Onze Lieve Vrouwelyceum uit Breda, schrijft De Ondernemer. De vier havisten volgen een speciaal traject waarbij voor 80 procent het normale havo-curriculum wordt gevolgd en de leerlingen voor 20 procent van hun (school)tijd bezig zijn met het ontwikkelen van competenties zoals ondernemerschap. 

  1. Groot tekort aan doktersassistenten: ‘Het is echt één voor twaalf’

    Groot tekort aan doktersas­sis­ten­ten: ‘Het is echt één voor twaalf’

    Er is een groot gebrek aan doktersassistenten. Als er niets gebeurt, loopt het tekort in Nederland in 2022 op tot 600 doktersassistenten, volgens prognoses van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Sommige praktijken zullen zelfs hun deuren sluiten, waarschuwt de Nederlandse Vereniging van Doktersassistenten (NVDA). In Houten gebeurt dat al, in de Ooijpolder dreigt hetzelfde scenario deze zomer.