Volledig scherm
De politie zoekt 17.000 collega’s. © Venema Media

Politie zoekt komende zeven jaar 17.000 nieuwe agenten

De politie is hard op zoek naar nieuwe mensen: de komende zeven jaar moeten er 17.000 nieuwe agenten worden geworven. Vandaag start een grote campagne op internet, televisie, sociale media en op straat. 

Per jaar kunnen er 2000 mensen aan de opleiding tot agent beginnen, het komend jaar worden dat er vierhonderd extra. De komende jaren komt meer geld beschikbaar en worden er extra docenten aangetrokken waardoor de capaciteit kan worden uitgebreid. Ook komt er een zevende opleidingslocatie bij. Naast agenten is de organisatie ook hard op zoek naar IT’ers. 

Streng

De politie hoopt dat er veel mensen reageren op de campagne. De selectieprocedure is streng - met onder andere een intake-gesprek, psychologisch onderzoek, een medische keuring en een screening. Een aantal vereisten: je moet je goed kunnen verplaatsen in gevoelens en reacties van anderen, kunnen omgaan met spanningen en goed scherp zien over een grote afstand. Kandidaten voor de opleidingen waar gebruik wordt gemaakt van een vuurwapen moeten bovendien minimaal 18 jaar zijn. Gemiddeld wordt één op de dertien sollicitanten aangenomen. Eenmaal toegelaten, vallen er nauwelijks meer studenten uit, aldus een woordvoerder. 

Baangarantie 

De opleiding tot agent is een leer-werktraject, dat wil zeggen dat je per direct in dienst treedt bij de politie. Als je het opleidingstraject succesvol afrondt, krijg je baangarantie. De vergoeding is de eerste jaren vergelijkbaar met een studiebeurs (877 euro in het eerste jaar voor een politieopleiding op mbo-niveau) maar groeit langzaam. Lesgeld hoef je niet te betalen en reiskosten worden vergoed. 

Gisteren werd bekend dat de Politieacademie de fitheidstest aan heeft gepast na klachten over de ‘eerlijkheid’: nu wordt er bij de roeitest bijvoorbeeld wél rekening gehouden met leeftijd, geslacht en gewicht. 

Lees de beste artikelen op het gebied van werk en carrière via onze wekelijkse nieuwsbrief!

  1. Vijf veelgehoorde leugens bij sollicitatiegesprekken (die je maar beter kan vermijden)

    Vijf veelgehoor­de leugens bij sollicita­tie­ge­sprek­ken (die je maar beter kan vermijden)

    Zeg eens eerlijk, is alles wat op jouw cv staat de waarheid en niets dan de waarheid? De kans is klein. Het is bijvoorbeeld maar al te aanlokkelijk om te schrijven dat je Frans ‘zeer goed’ is, terwijl je de taal in geen tien jaar meer hebt gesproken. Maar hoe ver kan je gaan met leugentjes om bestwil, als je droombaan ervan afhangt? Het Laatste Nieuws verzamelde vijf veelgehoorde leugens bij sollicitatiegesprekken: