Sandra is paardencoach: ‘Een leuk alternatief voor de sofa van de psycholoog’

Sandra Delvers (34) van éénvrouwsbedrijfje Zoëzo noemt zichzelf paardencoach. Maar paarden coacht ze niet. Ze begeleidt mensen - en haar paard Zoë helpt daarbij. Vandaag ontvangen ze acht werkzoekende vrouwen.

De Utrechtse Judith van den Berg is van De Broekriem, een club voor en door werkzoekenden. Als eventmanager – ze is zelf trouwens ook op zoek naar een nieuwe baan – heeft ze de workshop georganiseerd.

,,Het UWV doet weinig voor mensen zonder werk. Daarom is De Broekriem in 2013 van start gegaan. We willen niet achter de geraniums blijven zitten, maar dingen organiseren die mensen vooruit helpen.”

Ze hoorde dat Sandra Delvers aan paardencoaching doet. ,,Ik was nieuwsgierig naar wat ze voor werkzoekenden kan betekenen. Dus heb ik haar gevraagd of ze gratis twee workshops wil geven. Die zaten meteen volgeboekt.’’

  1. Groot tekort aan doktersassistenten: ‘Het is echt één voor twaalf’

    Groot tekort aan doktersas­sis­ten­ten: ‘Het is echt één voor twaalf’

    Er is een groot gebrek aan doktersassistenten. Als er niets gebeurt, loopt het tekort in Nederland in 2022 op tot 600 doktersassistenten, volgens prognoses van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Sommige praktijken zullen zelfs hun deuren sluiten, waarschuwt de Nederlandse Vereniging van Doktersassistenten (NVDA). In Houten gebeurt dat al, in de Ooijpolder dreigt hetzelfde scenario deze zomer.