Volledig scherm
© Shutterstock

Tactisch plannen: zo verdubbel je je vakantiedagen in 2020

Ben je nu al aan het zoeken naar je volgende vakantiebestemming? Boek maar een paar dagen bij, want door goed te plannen kun je je 27 vakantiedagen van volgend jaar omtoveren tot 52 dagen vrij.

Door je vakantiedagen rond de verplichte feestdagen te plannen, kun je het aantal vrije dagen in 2020 namelijk verdubbelen. Wie uitgaat van 27 vakantiedagen, kan volgend jaar 52 dagen op vakantie, met het weekend en feestdagen erbij.

Het puzzelwerk is al voor je gedaan. Alannah Paans, oprichter van TravelHunter, maakte twee kalenders voor het jaar 2020, waarop je precies kunt zien welke dagen je tactisch gezien het beste kunt vrij nemen. Daarbij is gelet op twee doelgroepen: mensen die rekening moeten houden met de schoolvakantie en mensen die dat niet hoeven. 

Koningsdag 

Vooral in mei en juni blijkt winst te behalen. Door na Koningsdag (27 april) vijf dagen vrij te nemen, heb je in totaal een vakantie van elf dagen, want Bevrijdingsdag is dit jaar een Nationale feestdag. Voor mensen met kinderen geldt dat je acht vakantiedagen kunt opnemen, in ruil voor achttien vrije dagen. 

Volledig scherm
Kalender voor mensen die geen rekening hoeven te houden met de schoolvakanties © TravelHunter

De dag na Hemelvaartsdag kun je tien dagen vrij nemen, waardoor je een vakantie van achttien dagen hebt. Wie rekening moet houden met de schoolvakantie, kan één dag opnemen en krijgt daar vier vrije dagen op rij voor terug. 

Volledig scherm
Kalender voor mensen die rekening moeten houden met de schoolvakanties © TravelHunter

Goede Vrijdag (10 april) is voor de meeste werknemers geen officiële feestdag. Als je vrij neemt, heb je een lang weekend van vier dagen, met het Paasweekend erbij. Dat geldt hetzelfde voor de schoolvakanties. 

Waarschuwing

Maar voordat we massaal vakantiedagen gaan opnemen, moeten we ons wel voorbereiden op een eventuele teleurstelling.  ,,Vakantie is een recht, maar een werknemer mag zijn verlofdagen niet volledig vrij opnemen”, stelde expert arbeidsrecht Geert Vermeir eerder.

,,In de praktijk moet de werkgever akkoord gaan. Je kan juridisch gezien geen periodes opeisen, want beide partijen moeten het eens zijn. Daarnaast is er het praktische aspect. Een bedrijf kan onmogelijk iedereen vrij geven op een brugdag, tenzij de onderneming dan kan sluiten.”

Dan zijn er ook nog mogelijke beperkingen afhankelijk van de specifieke sector of het bedrijf waarvoor je werkt. ,,Zo geldt in de bouwsector bijvoorbeeld dat verlofdagen binnen een bepaalde periode opgenomen moeten worden, zoals de bouwvak. Verder mag elk bedrijf ook eigen regels opnemen in de cao of het arbeidsreglement rond het opnemen van vakantie,” aldus Vermeir.

Wordt het je te veel op werk? Probeer voor jezelf op te komen en grenzen te stellen. Charlotte van 't Wout legt uit hoe je dat doet:

Lees de beste artikelen op het gebied van werk en carrière via onze wekelijkse nieuwsbrief