Remke Verdegem (61).
Volledig scherm
Remke Verdegem (61). © Nora Uitterlinden

Transgender op werk: ‘De directeur vond mijn nagellak en oogschaduw niet kunnen’

Vandaag is het internationale Coming Out Day. Op deze dag is er ook aandacht voor lhbti-werknemers. Want uit de kast komen op het werk is niet altijd even makkelijk. Remke Verdegem (61) vertelde haar collega’s tien jaar geleden dat ze zich meer vrouw dan man voelde. Zij werd in haar transitie gesteund, maar dat geldt niet voor iedere transgender persoon.

 1. Lockdown is doodsteek voor kroegen en restaurants: ‘Kabinet, help ons’
  miljard verlies

  Lockdown is doodsteek voor kroegen en restau­rants: ‘Kabinet, help ons’

  Koninklijke Horeca Nederland (KHN) voorziet een golf aan faillissementen nu het kabinet heeft besloten om de horeca vier weken op slot te gooien. Zonder vergoeding van honderd procent voor alle loonkosten en vaste lasten, vallen veel horecabedrijven om, zegt KHN-voorzitter Robèr Willemsen tegen deze nieuwssite. ,,Met deze lockdown komt er voor de horeca een extra omzetverlies van ruim 1 miljard euro bij.”
 2. Het hotel waar Kim werkte, ging failliet: ‘Er komt een doorstart, maar zonder ons’
  Baan kwijt door corona

  Het hotel waar Kim werkte, ging failliet: ‘Er komt een doorstart, maar zonder ons’

  Het ene na het andere bedrijf maakt bekend mensen te moeten ontslaan. Reden: corona. Er zijn minder vluchten, minder treinreizen, minder vakanties, minder festivals, en ga zo nog maar even door. Kim de Vries (28) uit Aalsmeer was manager on duty in een hotel in Amsterdam. Op 1 oktober stond het personeel na een faillissement op straat. ,,Het inleveren van onze spullen was een treurig moment.”