Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Foto Hissink

Vacatureaanbod weer gekrompen: Naar deze beroepen is de vraag het meest gedaald

Als gevolg van de coronacrisis blijft de werkloosheid stijgen en daalt het vacatureaanbod nog steeds. Maar de verschillen tussen sectoren en beroepen zijn groot. In de logistiek en landbouw zijn er nog volop kansen, terwijl er voor pompbedienden afgelopen kwartaal 79 procent minder vacatures waren. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van Intelligence Group.

 1. Het hotel waar Kim werkte, ging failliet: ‘Er komt een doorstart, maar zonder ons’
  Baan kwijt door corona

  Het hotel waar Kim werkte, ging failliet: ‘Er komt een doorstart, maar zonder ons’

  Het ene na het andere bedrijf maakt bekend mensen te moeten ontslaan. Reden: corona. Er zijn minder vluchten, minder treinreizen, minder vakanties, minder festivals, en ga zo nog maar even door. Kim de Vries (28) uit Aalsmeer was manager on duty in een hotel in Amsterdam. Op 1 oktober stond het personeel na een faillissement op straat. ,,Het inleveren van onze spullen was een treurig moment.”
 2. Lockdown is doodsteek voor kroegen en restaurants: ‘Kabinet, help ons’
  miljard verlies

  Lockdown is doodsteek voor kroegen en restau­rants: ‘Kabinet, help ons’

  Koninklijke Horeca Nederland (KHN) voorziet een golf aan faillissementen nu het kabinet heeft besloten om de horeca vier weken op slot te gooien. Zonder vergoeding van honderd procent voor alle loonkosten en vaste lasten, vallen veel horecabedrijven om, zegt KHN-voorzitter Robèr Willemsen tegen deze nieuwssite. ,,Met deze lockdown komt er voor de horeca een extra omzetverlies van ruim 1 miljard euro bij.”