Wopke Hoekstra.
Volledig scherm
PREMIUM
Wopke Hoekstra. © ANP

Wopke Hoekstra geeft in één klap 15 miljard uit en misschien nog meer: ‘We kunnen dit aan’

Waar het kabinet doorgaans bakkeleit over een paar miljoen meer of minder, trekt minister van Financiën Wopke Hoekstra in de coronacrisis zonder blikken of blozen 15 miljard euro extra uit. Als het moet, komt er meer op tafel, belooft hij. ,,Dit is in alle gevallen goed besteed geld.”

 1. Dochter van kapperskoppel dat stagiaire opsloot: ‘Mijn moeder is heel manipulatief’
  PREMIUM

  Dochter van kapperskop­pel dat stagiaire opsloot: ‘Mijn moeder is heel manipula­tief’

  De veroordeling van het Belgische kapperskoppel dat vijf weken lang een stagiaire had opgesloten op zolder blijft de gemoederen bezighouden in hun woonplaats Tielt-Winge. De moeder van de man en de dochter van het stel, die wat verderop in dezelfde straat een eigen kapperszaak openden, hebben dubbele gevoelens: ,,We hebben al zeven jaar geen contact meer, maar toch blijft hij altijd welkom.’’
 2. Werkgeluk is hard werken: ‘Je kunt klagen, maar je moet zelf actie ondernemen’
  podcast

  Werkgeluk is hard werken: ‘Je kunt klagen, maar je moet zelf actie ondernemen’

  Het is de Week van het Werkgeluk, hét moment in het jaar om eens stil te staan bij hoe gelukkig je wordt van jouw werk. Maar wat bepaalt eigenlijk hoe blij we worden van onze baan? En hoe belangrijk is dat überhaupt, als je toch alleen werkt om de centen? In de Werkgeluk-podcast geven experts daar antwoord op. Vandaag aflevering vier: Anna Staats (29) raakte haar baan kwijt in de coronacrisis en begon het bedrijf Toos Werkloos.