Volledig scherm
PREMIUM
Dave van den Berg, vertegenwoordiger bij een meubelbedrijf: ,,Als ik nog wel eens moet inspringen om iets naar een klant weg te brengen, ligt er een reserve-overhemd klaar in de kofferbak." © Koen Verheijden

'Zou zonde zijn om mijn droombaan te missen vanwege die tattoos'

Mag dat?Wat vertel je wel of niet aan je baas? Wat zijn je rechten als werknemer? Hoe los je lastige kwesties het beste op? In deze rubriek wekelijks advies bij dilemma's op de werkvloer. Aflevering 4: mag je zichtbaar je tattoos tonen tijdens het werk? 

Met 1 op de 10 Nederlanders die met een tattoo rondloopt, verbaast het niet dat een tatoeage steeds meer geaccepteerd is. In het publieke beeld zie je ze steeds meer – al is het maar door voetballers, popsterren en de barista om de hoek. Maar ook op het werk is een tattoo vaak geen belemmering meer. In een studie van de Universiteit van Miami en de Universiteit van Western Australia Business School, begin augustus gepubliceerd, bleek dat er geen enkel verschil is in loon tussen mensen met en zonder tatoeages.

  1. Tien tips voor vrouwelijke ondernemers van girlboss Britt Van Namen

    Tien tips voor vrouwelij­ke onderne­mers van girlboss Britt Van Namen

    Ze is amper 30 jaar oud maar runt al sinds 2014 haar eigen ontwerpbureau. Interieurarchitecte Britt Van Namen is een zogenaamde girlboss die ook graag andere vrouwen wil overtuigen om eigen baas te worden. ,,Ik ben er zeker van dat als de verhalen van vrouwelijke ondernemers vaker in de kijker worden gezet veel meer vrouwen geïnspireerd raken om te ondernemen.” Ze geeft daarom tien tips aan de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws.