Volledig scherm
© Jean Pierre Reijnen

384 foute kersttruien samen op de foto in Duizel (video)

DUIZEL - Je zou wel gek lijken. Wekenlang een evenement voorbereiden dat met een druk op de knop voorbij is. Maar voor de 384 dorpelingen die zondag op de gevoelige plaat werden vastgelegd, was de eerste Duizelse foute-kersttruienfoto deze moeite meer dan waard.

Zo’n beetje een kwart van het dorp kwam op de oproep af om zich te verzamelen op het grasveldje bij Café de Donk. Gekleed in foute kersttrui, de prijs die de Postcodeloterij onlangs in Duizel uitdeelde. En daarmee moest iets leuks mee gebeuren. Daarom lanceerde Marlène Kox het initiatief om zoveel mogelijk mensen met de ludieke prijs op de foto te zetten, een week voor Kerst.

0 tot 80 jaar
Gewapend met een teller stond de organisatie zondagmiddag het publiek te dirigeren naar het verzamelpunt aan de rand van het dorp. In leeftijd variërend van nul tot 80 jaar stond om stipt 14.30 uur iedereen schouder-aan-schouder de fotografen toe te schreeuwen toen het moment daar was.

Onder de aanwezigen ook burgemeester Anja Thijs en haar man Jan. Als oud-inwoonster van het dorp vond ze dat ze hier niet bij mocht ontbreken. "Bijna iedereen is er. Het is Duizel precies zoals ik het ken."

Lees maandag het hele artikel in het ED, of via de digitale krant.

In Duizel werden zondag 384 dorpelingen op de gevoelige plaat vastgelegd voor de foute kersttruienfoto.

Kempen