Amber Alert: baby Hannah ontvoerd door eigen ouders op parkeerplaats in Eersel

VIDEOEERSEL - Het kindje dat maandagochtend rond 9.00 uur ontvoerd werd op de parkeerplaats bij de Lidl aan de Nieuwstraat in Eersel, is meegenomen door haar eigen ouders. De politie heeft een Amber Alert uitgedaan, met het verzoek om naar de ouders en hun auto uit te kijken. De man en vrouw uit Handel kwamen eerder in het nieuws omdat ze veel mensen hebben opgelicht. Het gaat om Kim de Laat (26) en Rowan Simons (25), zo meldt de politie in het Amber Alert.

De pleegmoeder kwam met het halfjaar oude baby'tje uit Helmond uit de supermarkt Lidl gelopen. Op de parkeerplaats werd het meisje, Hannah Simons, met Maxi-Cosi en al met geweld uit de handen van de verzorgster gegrist. Het is onduidelijk of het baby'tje daarbij gewond is geraakt.

Het ging hier om een van beide ouders, blijkt nu. Die ging ervandoor in een Mercedes SUV. De politie is op zoek naar die donkerblauwe of zwarte Mercedes ML met kenteken 94-GK-PB.

Politieonderzoek

De politie waarschuwt dat de baby in gevaar is en doet een oproep voor mensen om uit te kijken naar haar en haar beide ouders.  De politie liet maandagmiddag weten nog geen enkel idee te hebben waar Hannah is en zegt rekening te houden met meerdere scenario's waarbij alle beschikbare middelen worden ingezet. Daarbij heeft de politie contact opgenomen met België en Duitsland en er is een Team Grootschalig Opsporing (TGO) gestart. De politie heeft, los van de plek waar de baby werd weggenomen, nog geen concrete zoeklocatie op het oog.

Medewerkers van de Lidl hebben maandagochtend niets van het incident op de parkeerplaats meegekregen.  

Oplichting

De ouders waren eerder in het nieuws omdat zij een spoor van oplichting, verduistering en bedreiging veroorzaakten in de regio. Veel slachtoffers hebben aangifte gedaan, de politie is een onderzoek begonnen. Op Facebook wordt een waarschuwing tegen het duo uit Handel massaal gedeeld. Meer dan dertig gedupeerden hebben zich al gemeld. De vrouw (26) zou volgens de laatste berichten nog in Handel wonen, haar partner in België. Volgens de politie heeft het tweetal geen vast woonadres. Het is onduidelijk of de twee nog samen zijn. De twee hebben samen één kind: Hannah. Het meisje was door jeugdzorg onttrokken aan het ouderlijk toezicht.

Volledig scherm
Ontvoering bij Lidl in Eersel © Bert Jansen
Volledig scherm
Kindje ontvoerd van parkeerplaats in Eersel © Bert Jansen
Volledig scherm
Afbeelding Amber Alert © Amber Alert
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement