Volledig scherm
Burgemeester Anja Thijs van Eersel

Anja Thijs vertrekt als burgemeester van Eersel

EERSEL - Anja Thijs-Rademakers (CDA) vertrekt na 9 jaar als burgemeester van de gemeente Eersel. Ze doet dit vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd.

Afscheid
Pas in september 2017 zal zij afscheid nemen van Eersel. De 65-jarige Thijs-Rademakers kondigt haar vertrek nu al aan, zodat de gemeenteraad voldoende tijd heeft om een keuze te maken over de eventuele benoeming van een nieuwe burgemeester in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018.

Duurzame en toekomstgerichte gemeente
Thijs-Rademakers was sinds 3 maart 2008 burgemeester van Eersel. Zij heeft de gemeente tijdens haar ambtsperiode op de kaart gezet als een duurzame en toekomstgerichte gemeente. Met een duidelijke toekomstvisie heeft ze zich hard gemaakt voor aansluiting met de regio Eindhoven, toekomstgericht lokaal bestuur en het wonen in een duurzame en innovatieve omgeving. Daarnaast ontving haar gemeente in 2013 van de Kamer van Koophandel de prijs met de titel "Koploper 2013", als erkenning voor de beste gemeentelijke dienstverlening aan ondernemers.

Kempen