Volledig scherm
Ontruiming bij hotel 't Hint in Eersel © Bert Jansen

Bavaria laat Hotel 't Hint in Eersel ontruimen

EERSEL - De exploitant van Hotel-café 't Hint in Eersel had al jaren conflicten met de gemeente en met Bavaria, eigenaar van het pand. Die laatste liet maandag het hotel ontruimen.

De blauwe containers voor Hotel 't Hint in Eersel bieden een trieste aanblik. De hele inboedel van het hotel en café wordt er in geladen. Matrassen, witgoed, tot de gordijnen aan toe. In het café resteert weinig meer dan de nagelvaste bar.

Al een paar jaar ligt uitbater Hans Lamers uit Veldhoven in de clinch met de gemeente Eersel over een illegale aanbouw aan de achterkant. Dat conflict mondde uit in een dwangsom van 50.000 euro en juridische procedures, die tot op de dag van vandaag doorlopen. Maar daar heeft de ontruiming van maandag niets mee van doen.

Huurachterstand
Het is Bavaria, de eigenaar en verhuurder van het perceel en het pand, die opdracht heeft gegeven tot de ontruiming van Lamers' spullen. "Al geruime tijd lopen er gerechtelijke procedures", laat een woordvoerder van de Lieshoutse bierbrouwer weten. "De kern daarvan is dat de heer Lamers zijn huurverplichtingen niet nakomt."

Volgens Lamers bedroeg de huurachterstand nooit meer dan een maand en was hij nu weer helemaal bij met betalen. Een verzoek van de kroegbaas om de aangekondigde ontruiming uit te stellen, wees het Gerechtshof afgelopen vrijdag af.

Volledig scherm
Ontruiming bij hotel 't Hint in Eersel © Bert Jansen
Volledig scherm
Ontruiming bij hotel 't Hint in Eersel © Bert Jansen
Volledig scherm
Ontruiming bij hotel 't Hint in Eersel