Volledig scherm
De vlammen kwamen door het dak naar buiten © Bert Jansen

Brand bij werkplaats boerderij in Vessem (video)

VESSEM - Een uitslaande brand heeft maandagmorgen rond 03.45 uur een flink gat geslagen in de werkplaats van een boerderij aan de Ir. Van Meelweg in Vessem.

De brand is volgens de officier van dienst van de brandweer vermoedelijk ontstaan in een compressor die op de eerste verdieping van de voormalige stal stond. Die was niet in gebruik, maar waarschijnlijk dat het niet meer goed functionerende apparaat toch het begin van de brand was.

De brand vrat bijna meteen een gat in het pannendak. De brandweer zette een hoogwerker in, maar die bleek toch niet nodig. Ook werd een tankwagen ingeschakeld, omdat in het buitengebied tussen Middelbeers en Vessem snel te weinig water zou zijn. Dat aanvoeren via een lange slangenlijn is veel meer werk. De bemanningen van twee tankautospuiten hadden het vuur snel onder controle.

Daarbij werd onder meer gebruikgemaakt van een techniek waarbij met weinig water schuim gemaakt wordt. Dat is beter en sneller bij het blussen en leidt bovendien tot minder waterschade.

Volledig scherm
Brand bij een boerderij in Vessem © Bert Jansen
Volledig scherm
Een hoogwerker werd ingezet © Bert Jansen
In een werkplaats van een boerderij in Vessem is in de nacht van zondag op maandag brand uitgebroken.
 1. Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald
  Interactieve graphic

  Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

  REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.
 2. Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  EINDHOVEN - Bij voetbalclub Waalre is het deze zaterdagochtend even zoeken naar de AED. De elektrische defibrillator hangt niet in de kantine. Bij de kleedkamers, in een gebouwtje verderop, is alleen een EHBO-kist te vinden. Telefonische navraag bij voorzitter Toon Lavrijssen leert dat het levensreddende apparaat aan de buitenkant van de nabijgelegen sporthal hangt, op zo'n honderd meter van de voetbalvelden. Je moet het maar net weten.

Kempen