Volledig scherm
De vlammen kwamen door het dak naar buiten © Bert Jansen

Brand bij werkplaats boerderij in Vessem (video)

VESSEM - Een uitslaande brand heeft maandagmorgen rond 03.45 uur een flink gat geslagen in de werkplaats van een boerderij aan de Ir. Van Meelweg in Vessem.

De brand is volgens de officier van dienst van de brandweer vermoedelijk ontstaan in een compressor die op de eerste verdieping van de voormalige stal stond. Die was niet in gebruik, maar waarschijnlijk dat het niet meer goed functionerende apparaat toch het begin van de brand was.

De brand vrat bijna meteen een gat in het pannendak. De brandweer zette een hoogwerker in, maar die bleek toch niet nodig. Ook werd een tankwagen ingeschakeld, omdat in het buitengebied tussen Middelbeers en Vessem snel te weinig water zou zijn. Dat aanvoeren via een lange slangenlijn is veel meer werk. De bemanningen van twee tankautospuiten hadden het vuur snel onder controle.

Daarbij werd onder meer gebruikgemaakt van een techniek waarbij met weinig water schuim gemaakt wordt. Dat is beter en sneller bij het blussen en leidt bovendien tot minder waterschade.

Volledig scherm
Brand bij een boerderij in Vessem © Bert Jansen
Volledig scherm
Een hoogwerker werd ingezet © Bert Jansen
In een werkplaats van een boerderij in Vessem is in de nacht van zondag op maandag brand uitgebroken.

Kempen