Volledig scherm
Het carillon in het oude gemeentehuis van Eersel wordt tijdelijk verwijderd. © Jos Houbraken

Carillon in Eersel zwijgt tijdelijk

EERSEL - Het torentje met carillon is dinsdag tijdelijk van het oude gemeentehuis verwijderd. Dit om het dak te vernieuwen bij de ombouw tot appartementenvilla 'het Raadhuys'.

In het al acht jaar leegstaande karakteristieke pand uit 1956 komen vijf luxe appartementen. Met het verwijderen van het torentje werd het officiële startsein gegeven tot de verbouwing. Rezidenz Development, gebiedsontwikkelaars uit Eindhoven hebben het plan ontwikkeld en BAN Bouw zorgt voor de uitvoer. De binnenzijde wordt rigoureus verbouwd. De buitenkant behoort tot het beschermde dorpszicht en blijft zo gehandhaafd. Volgens planning kunnen de toekomstige bewoners in het voorjaar 2019 hun intrek nemen.

Om het dak te kunnen vernieuwen is het torentje met carillon verwijderd en wordt aan de achterkant opgeslagen, waar camera's alles in de gaten houden. 

Het carillon is eigendom van de gemeente en was in 1979 een geschenk van de bevolking aan de gemeente. In 2002 is het gehele klokkenspel een keer vervangen. Nu wordt er van de gelegenheid gebruik gemaakt om het torentje en het carillon te restaureren. Voor de bouwvakvakantie zal het geheel weer worden teruggeplaatst. Tot die tijd is er een gat in het gebouw en zullen de vertrouwde klanken ontbreken.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement