Volledig scherm
© Thinkstock

Dorpsquiz Knegsel in nieuw jasje

KNEGSEL - Dat dorpsquizzen de laatste tijd als paddenstoelen uit de grond schieten, is een bekend fenomeen. Maar In Knegsel zijn ze al zover dat ze de lokale kennisquiz in een nieuw jasje gieten om nog meer deelnemers te trekken dan voorheen.

Daarom besloot de organisatie achter Knegsel Kwissst ervoor om het evenement los te koppelen van het Knegsels Fist, het traditionele dorpsfeest in augustus. Komend weekend gaat daarom de nieuwe editie van start in een periode zonder ‘competitie’ van andere activiteiten in het Kempendorp.

"Nadat we Knegsel Kwissst vorig jaar voor het eerst tijdens het Knegsels Fist hielden, kregen we veel goede feedback om de quiz nog beter te maken. Een ervan was de timing", zegt Burny Smets namens de organisatie. "Daarom hebben we besloten de quiz te verplaatsen naar het voorjaar. We starten op zaterdag de 25e maart om 19.00 uur. Wederom met duizend vragen. Die moeten een dag later om 20.00 uur bij ons binnen zijn." Daarnaast is de redactie uitgebreid om de vragen naar een hoger plan te tillen, vult Smets aan. Worden de vragen dan ook moeilijker? Smets: "Nee hoor, het is nog steeds geschikt voor jong en oud, individueel of in groepsverband. Wil je testen of het wat voor je is? We hebben al een aantal opwarmertjes via Facebook verspreid." Smets benadrukt dat deelname niet voorbehouden is aan louter Knegselnaren.

Deelnemers kunnen de vragen op 25 maart om 19.00 uur downloaden via de website. Geprinte exemplaren kunnen worden aangevraagd via knegselkwissst@gmail.com

Kempen