Drukte bij start vaccinatieprogramma meningokokken in Eersel

VIDEOEERSEL - Sporthal De Kraanvogel in Eersel zou pas om 16.00 uur open gaan, maar al om 15.15 uur stonden de eerste veertienjarigen met hun ouders voor de deur. ,,We waren er klaar voor, dus zijn we maar begonnen", zegt Ludy Blind, vaccinatie-coördinator van GGD Brabant Zuidoost.

Volledig scherm
Drukte bij start vaccinatiecampagne tegen de meningokokkenziekte in sporthal De Kraanvogel in Eersel, maandagmiddag. © Frank Van Den Heuvel

Het was druk, maandagmiddag in de Hoolstraat. Daar vond de landelijke start plaats van de vaccinatiecampagne tegen de meningokokkenziekte. Sinds 2015 worden jaarlijks  steeds meer mensen ziek door een besmetting van het type W, die hersenvliesontsteking en bloedvergiftiging kan veroorzaken met zelfs de dood tot gevolg. 

In de komende weken worden alle kinderen die geboren zijn tussen 1 mei en 31 december 2004 gevaccineerd. In Eersel waren maandag 559 kinderen uitgenodigd. ,,Ik verwacht dat alle 559 kinderen daadwerkelijk komen", aldus Blind. ,,Mensen zijn toch bezorgd. We hebben de laatste tijd heel veel telefoontjes gekregen van ouders."

De campagne is dinsdag in Asten, woensdag in Gemert-Bakel en trekt zo in twee weken de hele regio door.