Volledig scherm
© André Kempen

Eerste zittingsavond in Buurtgat

EERSEL - Vrijdagavond was de eerste zittingsavond van de Buurlanders in Buurtgat. ,,Er zijn dit jaar wat veranderingen aangebracht die het geheel wat dynamischer maken”, vertelt Marina Boer, voorzitter van de commissie Buurtgatse zittingsavonden. 

,,We hebben in goed overleg afscheid genomen van de Eerselse band Krankjorum en zijn in zee gegaan met het dweilorkest Coest uit Eindhoven,” vervolgt Boer. ,,Geen vaste plek op het podium meer, maar activiteit en beweging”. Ook het prinsenpaar en de raad van elf zijn van het podium verdwenen en zitten nu dichter bij het publiek in de zaal. 

De sfeer zat er op deze eerste avond goed in. De nieuwe band speelt opzwepende muziek. De lokale dansers van Let’s Dance laten het publiek een wervelende show zien: op indringende muziek wordt een virtuoos dansspektakel opgevoerd. Het duo ‘Kop en Schotel 2.0’ toont ons het verhaal van twee verdrietige schoonmaaksters rondom het vertrek van burgemeester Anja Thijs ,,Anja, je stond altijd voor ons klaar, ons verdriet is groot,” brachten ze in een harmonieuze samenzang. 

De nieuwe burgemeester Joseph Vos stond centraal in hun lied 'Ik krijg een heel apart gevoel van binnen. Voor de volgende zittingsavonden zijn nog plaatsen beschikbaar.

Volledig scherm
© André Kempen
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement