Volledig scherm
Het gezin Delaey in hun nieuwe huis in Wintelre. De drie zorgden ervoor dat het inwoneraantal van het dorp boven de 2000 uitkwam. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Familie Delaey uit Wintelre: 'We houden van de rust en het dorpse'

WINTELRE - Wintelre is de magische grens van tweeduizend inwoners gepasseerd. Een delegatie vanuit de gemeente Eersel en de Dorpsraad Wintelre verraste gisteren de familie Delaey.

,,Ojee, het is een hele delegatie", schatert Marjolijn Delaey als ze een stoet van acht personen haar woonkamer ziet binnenkomen. Sinds 1 september woont ze met haar man Ruud en dochtertje Margot (4) in hun nieuwbouwwoning aan de Koemeershoeve. Marjolijn werkt voor Signify en Ruud is in dienst van een adviesbureau in weg- en waterbouw.

Met hun verhuizing van Veldhoven naar Wintelre tilde de familie het inwonertal van het dorp voorbij de tweeduizend. Voor burgemeester Joseph Vos reden de familie te verblijden met een flinke bos bloemen en een cadeautje voor Margot. Wie van de drie de tweeduizendste is, laat Vos in het midden. Wel feliciteert hij de familie met de keuze om voor Wintelre te kiezen waarbij hij de hoop uitspreekt dat ze betrokken zullen raken bij het dorp. Als het aan Marjolijn ligt, zal dat niet lang op zich laten wachten. ,,Ik golf graag en ben blij met 't Caves."

Het was ook Marjolijn die bij toeval stuitte op het project Koemeersdijk. ,,We zaten te dubben of we nog een keer zouden verhuizen. We wilden wat meer ruimte op de begane grond. Tijdens een fietstochtje met Margot kwam ik bij dit project uit."

De keuze voor een dorp is een bewuste. Ruud: ,,We houden van de rust en het dorpse." Tot hun vreugde hoorden ze ook dat Wintelre een rijk verenigingsleven heeft. Namens de dorpsraad Wintelre overhandigde Jan Heuveling hen de dorpsvlag met vlaggenstokhouder. Hij sprak de hoop uit dat ze goed overweg zullen kunnen met de buurt. Dat zal wel goed komen. De naaste buren hebben ze al ontmoet en aan het eind van deze maand is er een buurtfeest.