Volledig scherm
File richting The Flying Dutch op het E3 strand in Eersel

Flying Dutch: 'Bezoekers hebben niet goed op borden gelet'

EERSEL - Er ging van alles mis bij Flying Dutch, maar bezoekers letten ook niet goed op de borden, aldus de organisatie.

De verkeerschaos, zaterdagnacht na afloop van het festival Flying Dutch op het E3-strand in Eersel, werd onder meer veroorzaakt doordat bezoekers niet goed op de borden hebben gelet. Dat zegt woordvoerder Marco de Koning van organisator Alda Events. Vooral omdat 'grote groepen bezoekers' de routeborden niet goed volgden, raakte het verkeer 'volledig ontwricht', aldus De Koning. Daarbij kwamen nog het probleem van een wegversperrende, gestrande touringcar én het slechte weer, waardoor parkeerterreinen in een modderpoel veranderden. "De bus met motorpech kon met de gereedstaande sleepwagen niet weggesleept worden omdat het sleepsysteem niet paste", zegt De Koning. "Daar moeten we in elk geval naar kijken, bij een eventuele volgende editie."

Op basis van het grote aantal klachten, dat onder meer binnenkwam op de website van het ED, overweegt Alda Events volgend jaar maatregelen te treffen, bijvoorbeeld meer of grotere routeborden óf exemplaren in een opvallendere kleur. Vooraf is de bebording uitgebreid getest, zegt De Koning, die de omgeving zelf niet kende. "En tóch ben ik er gekomen."

Maar volgens veel bezoekers is de organisatie zelf schuld aan de chaos: er waren te weinig toe- en uitgangswegen en de bebording was helemaal niet duidelijk. Mensen stonden urenlang vast op het terrein, sommigen tot midden in de nacht.

Kempen