Volledig scherm
Bart van der Linden na het winnen van het WK Freerunnen Red Bull Art of Motion in 2016. Dit jaar zag hij de titel aan zijn neus voorbij gaan. © Red Bull Media House

Foutje nekt freerunner Bart van der Linden uit Eersel

EERSEL/SANTORINI - Bart van der Linden (24) uit Eersel is zijn titel 'beste freerunner ter wereld' kwijt. Hij verdedigde zijn titel zaterdag in het Griekse Santorini  tijdens de Red Bull Art of Motion 2017, maar  maakte een foutje tijdens de kwalificatie. Dat kostte hem een plek in de finale en dus zijn titel.

Van der Linden moest het opnemen tegen zeventien concurrenten. Zij maakten de meest gedurfde salto’s, flips, spinns en andere atletische bewegingen over de daken en muurtjes van het Griekse stadje. In de finale kwam de onbekende Alexander Titarenko uit Okraïne als een duveltje uit een doosje, Hij vaagde alle finalisten weg met de hoogste score ooit gehaald in de Red Bull Art of Motion. Een terechte winnaar. Daar waren alle finalisten het over eens.

Van der Linden was zichtbaar teleurgesteld toen een finaleplek aan zijn neus voorbijging waardoor hij direct zijn titel verloor.  „Ik viel op mijn kont. Dat is me met die sprong nog nooit gebeurd. Jammer, maar helaas. Volgend jaar kom ik het weer proberen.”

Santorini is elk jaar de speeltuin voor ’s werelds beste freerunners. Met zijn smalle straatjes en terrasjes een paradijs voor de kunstenmakers. Duizenden toeschouwers kwamen op het spring en klim-spektakel af.

Van der Linden oefent zijn sprongen en salto’s regelmatig in de Eindhovense binnenstad en bij kantoren en winkelcentra in de regio. Op zijn facebookpagina staan diverse filmpjes waarin hij laat zien wat er bij komt kijken om in de wereldtop van het freerunnen mee te kunnen draaien.  

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Kempen