Volledig scherm
Door een aanrijding op het viaduct van de N397 over de A67 bij Eersel is een vrouw om het leven gekomen. Twee andere betrokkenen raakten gewond. © Bert Jansen

Geldboete voor veroorzaker dodelijk ongeval op A67-viaduct bij Eersel

EERSEL/DEN BOSCH - De 61-jarige Nijmegenaar die op 8 december 2014 een dodelijk ongeval veroorzaakte op het viaduct over de A67 waarbij een ouder echtpaar om het leven kwam, moet 750 euro boete betalen.

Dat oordeelde de rechter in Den Bosch maandag. De man heeft volgens de rechter een verkeersovertreding begaan. De officier van justitie vond dat de Nijmegenaar onoplettend had gereden en niet bij de stopstreep stil was gaan staan. Hij zou de weg over het viaduct op zijn gereden zonder goed te kijken, waarna de Volvo van het echtpaar met hem in botsing kwam. De Volvo viel van het talud af en belandde op de verharde berm naast snelweg A67. De vrouw (74) overleed ter plaatse, haar man (81) later in het ziekenhuis.

Stopstreep
De rechter vond echter dat niet aangetoond was dat de man inderdaad de stopstreep had genegeerd. Een getuige kon daar geen duidelijkheid in scheppen. Daarom bleef het bij de boete voor de verkeersovertreding en een voorwaardelijk rijontzegging van zes maanden. De rechter hield er rekening mee dat de verdachte zijn vrijwilligerswerk voor demente bejaarden kan blijven uitvoeren.

Kempen