Volledig scherm

Groep 8 neemt in stijl afscheid van 't Busseltje in Eersel

VIDEOEERSEL - Een oude schoolbus en 33 leerlingen van groep 8 van basisschool 't Busseltje in Eersel waren woensdagavond de ingrediënten voor het begin van een feestelijk afscheid van de school.

"De leerlingen zijn uitgenodigd om in gala te komen", vertelt leerkracht Veerle van Son. "De spanning is echt supergaaf en iedereen is trots op hoe ze eruitzien." Als de bus toeterend langzaam richting school rijdt, stijgt de spanning bij de leerlingen, die benieuwd zijn wat er die avond verder te gebeuren staat. 

Bij de voorbereidingen was er ook al de nodige spanning. "Gewoon strak in pak, met strik", zegt leerling Job Kock. Nova de Haas doet 'gewoon' een mooie jurk aan. "Ik ben benieuwd wat we verder gaan doen", reageert ze. "Aan de ene kant vind ik het best wel spannend", vertelt Nyva van der Aalst. "Maar ik heb er op zich wel zin in. Op een goede manier de basisschool afsluiten. Het afscheid op een leuke manier vieren." Floor Claassen reageert ook enthousiast. "Ik heb er echt veel zin in. De laatste dag met z'n allen. Gelukkig dat we ons chique mogen aankleden." Giel Spithoven weet het ook wel. "Mooi pak, witte blouse en strik, maar niet met van die chique schoenen hoor. Van die schoenen met een punt, daar passen je tenen toch helemaal niet in?"

Er is bewust gekozen voor de oude schoolbus. "We doen niet aan limousines of zo. We maken geen onderscheid tussen kinderen, we gaan als klas naar school", licht Van Son toe. Bij de school worden de leerlingen via een rode loper welkom geheten door ouders en leerkrachten. Er is een 'hoffotograaf' aanwezig - eveneens aangekleed in stijl - die de leerlingen als echte supersterren zal fotograferen. Het wordt een feestelijke avond met ballonnen, versiering in zwart en zilver en muziek waar op gedanst mag worden. Na de vakantie gaan Job, Nova, Nyva en Floor naar het Rythovius. Giel gaat naar het Pius X in Bladel. "Dat is echt niet zo ver fietsen hoor."

Volledig scherm

Kempen