Volledig scherm
Het inrichten van de expositie kunst in beeld bij Oogenlust in Eersel. © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Grote diversiteit aan beelden op expositie Oogenlust in Eersel

EERSEL Galerie Hans Persoon brengt 350 sculpturen van 27 beeldhouwers bijeen op Domein Oogenlust in Eersel. Vanaf vrijdag zijn deze tien dagen te bewonderen in de expositie Kunst in Beeld.

Het initiatief kwam van Hans Persoon. Met zijn galerie zit hij vanaf 2013 in het pand van Domein Oogenlust. Persoon: ,,Ik wilde al lang iets speciaals en groots met alleen beelden. Dit domein leent zich daar perfect voor. Eigenaar van Oogenlust Marcel van Dijk was meteen voor en toen kon de grote operatie beginnen. Ik heb 27 kunstenaars geselecteerd, waarmee ik gewerkt heb, die elk tien beelden voor binnen en een voor buiten mochten exposeren. Zo is het uiteindelijk een erg gevarieerde expositie geworden met ongeveer 350 beelden.”

De diversiteit is groot. Vormen van steen, glas, aluminium, giet­hars en brons zijn er te vinden in abstracte, strakke en figuratieve vormen. Groot en klein, binnen en buiten.

Ontdekkingstocht

Lotte van Hooff van Oogenlust zorgt voor de coördinatie: ,,Wij verzorgen de aankleding en leveren de locaties. De meeste beelden zijn in de expo geplaatst. Maar ook in de binnentuin, showroom, bloemenweide en galerie staan sculpturen. Om de beveiliging te vergemakkelijken staan ze niet verspreid over het gehele domein, waar overigens wel vrij in gewandeld kan worden. De bezoekers krijgen een overzichtskaartje en kunnen daarmee zelf op ontdekkingstocht gaan. Er is geen vaste route.”

De internationale groep kunstenaars zijn professionals. Persoon: ,,Ik heb bewondering voor mensen die op latere leeftijd kunst gaan maken, maar ik wil een podium bieden aan kunstenaars die daar vaak al op jonge leeftijd bewust voor hebben gekozen. Die daar hun beroep van hebben gemaakt. Het is per slot van rekening ook een verkoopexpositie. Er is werk van bekendere en minder bekende kunstenaars zoals werk van Cortènstaal van Huub Kortekaas en van de in 2017 overleden Knegselse kunstenares Tjikkie Kreuger.”

De expositie is te bezoeken vanaf vrijdag tot en met zondag 23 september op Domein Oogenlust aan Hees 4 Eersel. Op de openingsdag van 10.00 tot 20.00 uur (officiële opening met aanwezigheid van een aantal kunstenaars om 15.00 uur). Verder open tussen 10.00 en 17.00 uur. Op zaterdag en zondag vanaf 11.00 uur en op maandag gesloten.