Volledig scherm
Johan Stoffer bij zijn megawasmachine bij Schippersstop in Veldhoven. © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Grote wasjes hit voor Prontophot uit Hapert

HAPERT/VELDHOVEN - Dekbedden, overgordijnen, paardendekens, shirts van een voetbalteam. Ze gaan in de megawasmachines die Prontophot uit Hapert bij steeds meer tankstations ook in de regio plaatst.

Het Hapertse bedrijf heeft inmiddels 116 waskiosken in heel Nederland geplaatst. ,,We groeien met 6 tot 10 machines per maand", zegt directeur Johan Stoffer. De kiosken met wasmachines voor 8 en 18 kilo was en een droger staan in onder meer Eindhoven, Helmond, Veldhoven, Best, Geldrop, Bakel, Asten, Sint-Oedenrode, Valkenswaard en Reusel. In Eersel en Hapert zijn ze in aantocht. Vooral de machine waar 18 kilo in kan, blijkt in een behoefte te voorzien.

Arie Schippers van Schippersstop in Veldhoven heeft de waskiosk nu anderhalf jaar staan bij zijn tankstation met lunchgelegenheid, winkel en auto- en truckwasautomaten. ,,Hij wordt nu zo’n twintig keer per dag gebruikt. Ook ’s avonds. Mensen wassen er dekbedden of paardendekens. Ook truckchauffeurs en sportverenigingen zijn gebruikers.”

Prontophot-Holland, bekend van pasfotokiosken op onder meer stations, haalt inmiddels 19 procent van zijn jaaromzet uit de wasautomaten. Het bedrijf is met 16 medewerkers weer groeiende.

De waskiosk ‘Revolution’ – evenals de fotokiosk van de hand van de beroemde ontwerper Philippe Starck – wordt voor de groep in Hongarije geproduceerd.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement