Volledig scherm
De initiatiefneemsters van de truienactie in Duizel © Jurriaan Balke/fotomeulenhof

Heel Duizel hult zich in een foute kersttrui

DUIZEL - Duizelnaren worden opgeroepen om massaal hun truien met rendier-en kerstboomprint aan te trekken op 18 december, met het doel om een recordaantal dorpsbewoners in foute kersttrui op de gevoelige plaat vast te leggen.

Op een presenteerblaadje
Het idee voor de kersttruiendag diende zich op een presenteerblaadje aan. Nog maar enkele weken geleden viel er een brief van de Postcodeloterij op de mat bij vele Duizelnaren met de mededeling dat zij als dorp een prijs hadden gewonnen: een lading foute kersttruien. "Ik bedacht me: als iedereen in het dorp toch al zo'n trui heeft, kunnen we daar best een evenement omheen bouwen, voor en door Duizel.", aldus initiatiefneemster Marlène Kox.

Comfortabel kostuum
De kersttrui is hier een uitermate geschikt middel voor, volgens Kox. "Opgeprikt in je maatkostuum zitten tijdens de kerstperiode vinden veel mensen maar niks. Dan is zo'n foute trui met rendier toch een stuk comfortabeler. En als iedereen er zo uitziet krijg je een ongedwongen sfeer."

De meeste Duizelnaren bleken niet ongevoelig voor Kox's oproep om de kersttrui uit de kast te trekken. Zelfs de ouderen, meestal niet zo happig op een hype als deze, staan te popelen, volgens Kox. "Mijn vader heeft er meteen één besteld.

Nieuwe zending truien
Bijna viel het hele feestje nog in het water, omdat de truien van de Postcodeloterij slechts in twee maten beschikbaar waren. Maar een telefoontje van Kox bleek genoeg om een nieuwe zending truien te regelen, ditmaal in uiteenlopende maten.

Ook dorpsbewoners die geen lid zijn van de Postcodeloterij-en dus niet de officiële postcodeloterijtrui bezitten- mogen meedoen. "Zij kunnen eventueel een trui van een ander merk dragen, of een trui van iemand anders lenen."

Kempen