Volledig scherm
Het was gezellig in Struifdonk/Vessem. © Ad Adriaans

Horen, zien en zwijgen in Vessem

VESSEM - Vijf acts toonden in De Gouden Leeuw hun kunnen vanuit een nieuwe ton, gemaakt door Hans van Riet. Tim van Riet betrad als Tommie de Tobber als een bang vogeltje de zaal.

Als lid van de IQ-vereniging had hij de hele club uitgenodigd voor zijn optreden. De voorzitter was er niet bij. Die was tijdens het bladruimen in zijn tuin uit de boom gevallen. De opkomst van Tijn Somers stond in fel contrast met zijn voorganger. Als Rooie Rinus baande hij zich al toeterend een weg door de zaal. Mieke van de Pas maakte haar opkomst als een enorme sinaasappel. Een complete fruitmand was de basis voor een buut met veel woordspelingen. 

Als beroemde ‘appelsien’ was zij constant op de vlucht voor de pers. Na zijn buut als Hollandse Leeuw droop het zweet van het lijf van Nillis van Heijst. Dat kwam niet door het organiseren van een WK voor verliezers, maar door het leeuwenpak dat hij droeg. De drumband bracht een act waarbij het publiek betrokken werd. Het beste bleef bewaard voor het slot. Bart, Daan en Piet hadden bijzondere dingen gehoord over hun dorpsgenoten. Zij schitterden als drie aapjes in horen, zien en zwijgen.

Beste grap: Klant in de taxi bij Rooie Rinus: “Ik heb al een paar jaar een condoom in mijn portemonnee. Ik denk dat die vanavond gebruikt gaat worden.” Rooie Rinus: “Oh, ga je seks hebben?” Klant: “Nee, mijn portemonnee is gejat.”   

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement