Inval bij Daas in Wintelre in verband met mestfraude

VideoWINTELRE - De politie heeft dinsdag een inval gedaan bij mestvervoerder Daas B.V. in Wintelre. Het bedrijf wordt verdacht van mestfraude, zo meldt een politiewoordvoerder. De inval begon om negen uur. Er is nog niemand aangehouden.

De inval is een gezamenlijke actie van politie, douane , OM en de NVWA (Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit). Volgens een woordvoerder van het OM deze actie te maken met een inval van 2016. Inmiddels is de administratie van het bedrijf en een aantal voertuigen in beslag genomen.

10 miljoen euro

In november 2016 deed de politie ook al een inval in het bedrijf. Bij die inval werd een toen 42-jarige directeur van het bedrijf opgepakt op verdenking van fraude met de boekhouding van mestladingen en mesttransporten. De man zou voor ruim 10 miljoen euro hebben gefraudeerd.

Bij de actie in 2016 werden ook panden in Sint-Oedenrode en Barneveld doorzocht. Destijds is er beslag gelegd op onroerend goed en vrachtwagens.

Het onderzoek in deze zaak loopt nog. Het is nog niet bekend wanneer de rechtszaak op de rol staat. De directeur van het bedrijf wilde geen reactie geven. 

Volledig scherm
Inval bij Daas in Wintelre. © Bert Jansen
Volledig scherm
Inval bij Daas in Wintelre. © Bert Jansen
Volledig scherm
Inval bij Daas in Wintelre. © Bert Jansen
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement