Volledig scherm
Joke en Theo van Loon vieren komend weekend hun zilveren bruiloft en het 25-jarig bestaan van hun bouwbedrijf © Ad Adriaans

Jarig bouwbedrijf De Wit Van Loon verfraait Wintelre

WINTELRE - Theo en Joke van Loon vieren komend weekend hun zilveren huwelijksfeest en het vijfentwintigjarig bestaan van hun bouwbedrijf. Met een dienstenveiling tijdens de Wenterselse Mert doet het echtpaar iets voor het dorp.

,,We hebben veel klanten in Wintelre en een groot deel van ons personeel woont hier. We voelen ons verweven met de Wintelrese gemeenschap”, zegt Theo van Loon, directeur van het aan de Slikdijk gevestigde Aannemers- en timmerbedrijf De Wit en van Loon BV. 

Het echtpaar Van Loon had het weekend van 4 en 5 mei gepland voor de festiviteiten rondom de 25e verjaardag van hun huwelijk en het bedrijf. Omdat ook de Wenterselse Mert dat weekend plaatsvindt, nam Van Loon contact op met de organisatie daarvan. ,,We wilden hen niet voor de voeten lopen. Ze waren direct enthousiast om samen op te trekken. Tijdens zes bijeenkomsten hebben we een mooi programma in elkaar gezet. Dat vindt zondag 6 mei plaats in en rondom onze feesttent aan het Smidspad. Die tent staat er dan toch en zo kunnen we iets voor Wintelre doen.”

De organisatie van de markt houdt die dag een kinderzeskamp, een foute bingo en een feestavond. Om 17.00 uur vindt op initiatief van het echtpaar Van Loon een dienstenveiling plaats. De Stichting Dorpsfeesten tekent voor de organisatie hiervan. Zelf zorgde Van Loon voor ruim de helft van de zestig kavels die zondag onder de hamer komen. ,,Ik heb veel van mijn relaties enthousiast gemaakt om een dienst of product ter beschikking te stellen. De waarde hiervan loopt uiteen van twintig tot zo’n 750,00 euro.” Het echtpaar verwacht veel belangstelling als veilingmeester Tommie Groenen het eerste kavel aanprijst. Joke: ,,Ik heb het twee keer eerder meegemaakt en het was beide keren erg leuk.” In de pauze van de veiling maakt het publiek een keuze uit drie goede doelen die door de gemeenschap zijn aangedragen. Het vervangen van de drie publicatieborden bij de entree van het dorp, een social sofa die met behulp van de inwoners gemaakt wordt en een enorme boom bij de kerk voorzien van grote verlichtingsbollen die bij bepaalde gelegenheden branden. Aan het eind van de veiling wordt bekendgemaakt welk doel gerealiseerd wordt. Op zaterdag 5 mei houdt het bouwbedrijf een lunch voor het personeel. Om 17.00 uur is er een receptie welke gevolgd wordt door een feestavond voor relaties, vrienden en bekenden.     

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement