Motorcross circuit De Ketelberg bestaat 40 jaar
Volledig scherm
Motorcross circuit De Ketelberg bestaat 40 jaar © MCC De Kempen

Jubilerende MCC De Kempen opent nieuw clubgebouw in Hapert

EERSEL/HAPERT - Motorcross circuit De Ketelberg bestaat 40 jaar. Tevens opent MCC De Kempen een geheel in eigen beheer gebouwd clubgebouw. Want een twee verdiepingen tellend bouwwerk met dakterras, een werkplaats, EHBO ruimte, douches, toiletten, bestuurskamer en kantine, kun je niet meer een clubhuis noemen. Het bestuur is dan ook met recht trots.

De 160 leden tellende MCC de Kempen is ontstaan uit een fusie van MC Eersel en MCC Hapert bij de start van het KBP (Kempisch Bedrijven Park). Het terrein in de hoek van het KBP bestaat uit de circuits De Ketelberg, De Pan en een jeugdbaan. Penningmeester Wil Wintermans was er vanaf de oprichting bij. ,,Ik was toen lid van de cross club in Riethoven en we hadden een provisorisch baantje gemaakt in het bos tegenover het Rythovius College. Met een aantal zijn we naar de gemeente gegaan voor een eigen en echte cross baan, dat moest in Eersel toch ook kunnen lukken. Met veel zelfwerkzaamheid en een oude pipowagen als kantine zijn we gestart op het terrein waar we nu nog zitten." 

Herrie

Dat het crossen met voor velen te veel herrie gepaard gaat, hoort er bij. Maar kan wel heel vervelend zijn, beaamd voorzitter Andy Vlemmix: ,,We willen goede buren zijn en met hen hebben we een goed contact. Met aarden wallen rond het circuit en constante geluidsmetingen wordt het geluid binnen de grenzen te houden." Het circuit staat goed bekend en Buitenlandse topteams weten het circuit dan ook goed te vinden voor hun trainingen. Wintermans: ,,Jammer dat die teams op het circuit niet mogen overnachten. Dan zou het nog drukker worden en zouden we eens een tweedaags evenement kunnen organiseren."

Jeugd is welkom

Ook de jeugd is welkom. Vlemmix :,,Woensdagmiddag is het circuit altijd vrij voor de jeugd. Want die hebben de toekomst en daar besteden we veel aandacht aan. Voor hen is er een apart crossbaantje en voor de allerkleinsten willen we een klein rondje aanleggen zodat er met een crossfietsje en zelfs loopfietsje rondjes gemaakt kunnen worden. Als de bestrating klaar is er nog wat speeltoestelletjes geplaatst worden, zijn we voorlopig klaar." Oud-leden en verder iedereen die eens een kijkje wil nemen worden zaterdag 14 oktober tussen 13.00 en 17.00 uur uitgenodigd op het circuit aan de Smaragdweg 70 Hapert. Om 15.00 uur wordt het clubgebouw officieel geopend.