Volledig scherm
Jeroen van Nunen

K.O.K. blij met debutant tijdens tonpraten in Klepbroekenbult

WINTELRE – De Hut, Vessem, de Mol, ’t Blaaike en Das vormen al tijden succesvolle ingrediënten voor een smeuïge tonpraatavond. Vrijdagavond was het niet anders in mfa De Rosdoek. Zes acts zetten de lachspieren aan het werk vanuit de grootste ton van de Kempen.

Verheugd was het organiserende K.O.K. met het debuut van Mars van der Bruggen. Om het vak te leren, bezocht zij onder meer de zittingsavond in Vessem.

Jelle van de Ven weidde als Theoke de Wind een kwartier lang uit over de anale flatus. Brigadier Bart en Hoofdagent Hop verhaalden over hun loopbaan bij de politie. Het viel het duo niet mee te voldoen aan het bonnenquotum.

Vijf vrijgezelle boerenzonen kregen met hun liedje ‘op stap mee d’n brommer’ de hele zaal aan het klappen. De raad van elf van CV De Huifnarren kreeg als enige in de zaal de zak van Sinterklaas te zien tijdens de buut van ‘De enige egte’ Edwin Slagboom. Jeroen van Nunen is steevast een zekerheidje in Wintelre. Ditmaal liet hij de zaal lachen als ‘Ben van ’t circus’. Het mislukken van een trapezenummer werd beeldend beschreven.

Volledig scherm
Mars Verbruggen

Kempen