Volledig scherm

Keelpijn van het aanmoedigen tijdens dorpszeskamp in Wintelre

WINTELRE - 'De Hut bloeit weer op', staat op de joker van buurtschap De Hut. Na een afwezigheid van zestien jaar doet de buurtschap weer met een team mee aan de jaarlijkse dorpszeskamp. In de geelblauwe shirts van de voormalige voetbalclub was De Hut een van de vijftien teams die afgelopen weekend streden om de eerste plaats.

Vriendenclub De Bokkers doet al voor de 25e keer mee. Hein van den Bosch is al jaren coach van het team. 'Samen met acht anderen behoor ik al vanaf de kleuterschool tot de vriendenclub. Inmiddels is de club uitgegroeid tot twaalf mannen en vijftien vrouwen. Dit voorjaar vierden we met vierhonderd gasten onze veertigste verjaardag.'

Het Watervangen is een van de nieuwe spellen. 'Een beetje naar rechts. Let op, daar komt ie.' Bokker William van Loon gidst een geblinddoekte teamgenoot met een plastic bak onder een emmer water die op het punt van kantelen staat. Teamlid Hanneke Lunenburg kan alleen maar toekijken. Ze is geblesseerd en beperkt zich tot het vocaal ondersteunen van haar team. De krachtproef was het zwaarste onderdeel volgens de Wintelrese. 'Iedereen had na afloop spierpijn en ik keelpijn van het aanmoedigen.' Halverwege de middag lijkt een overwinning voor De Bokkers ver weg. De snelste tijd bij het spel Watergooien brengt de spirit echter weer helemaal terug binnen het team.

Op de Facebook-pagina werd zondagavond bekendgemaakt dat team De Fuifsnorren het dorpszeskamp heeft gewonnen.

Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm

Kempen