Volledig scherm
Camping Ter Spegelt. © FotoMeulenhof

Kempen: samen met Belgen toeristen naar de regio trekken

KEMPEN - Om de Kempen zo breed mogelijk op de kaart te zetten, werken de VVV's in het Brabantse en Vlaamse deel samen met het Land van de Zaligheden (de naam is maandag op de ledenvergadering veranderd in Land van de Brabantse Kempen). Doel is de Kempen grensoverschrijdend op de kaart te zetten.

Om dit te promoten gaan zeventien vertegenwoordigers uit het Vlaamse deel en vijftien uit de Brabantse Kempen de bus in om het Nederlandse deel te verkennen. Uitingen van cultuur, recreatie en educatie worden bezocht. De toer gaat onder andere naar camping Ter Spegelt, het Ploegpark, de historische centra van Eersel en Oirschot, De Mierden en er wordt een stukje gefietst in het Reuselse bosgebied waar de stenen van de Acht Zaligheden bezocht worden.

Voorzitter van Land van de Brabantse Kempen, Henk van de Klundert: "We staan allemaal voor hetzelfde. Meer toeristen naar de Kempen trekken. Daarvoor moeten we gezamenlijk optrekken. We denken al aan grensoverschrijdende folders te ontwikkelen en misschien een gezamenlijk toeristisch blad."

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Kempen