Volledig scherm
© Thinkstock

Kermis Wintelre op drie locaties is te veel

WINTELRE - MFA De Rosdoek, café D'n Babbel en een feesttent aan de Biemeren. Op drie locaties kunnen de kermisvierders tijdens Wintelre kermis terecht. Drie is te veel vinden alle betrokkenen. Maar zowel Hein van den Hurk van D'n Babbel, Jan Heuveling namens mfa De Rosdoek als Mies van Loon die de feesttent aan de Biemeren heeft, willen er geen woorden aan vuil maken.

Het drietal gaat ervan uit dat de wal het schip wel zal keren. Het verst gaat Mies van Loon. ,,Ik verwacht net zo veel kermisgangers als in andere jaren. Het zal dan ook niet op alle locaties even druk zijn." Van Loon trapt de kermis al op vrijdagavond af met het Spierbal. Een benefietavond met artiesten als Django Wagner en Dries Roelvink. De opbrengst gaat naar de bestrijding van de dodelijke zenuw- en spierziekte ALS. Van Loon: ,,De helft van de gage van de artiesten gaat naar ALS en een deel van de entree. We hopen op ruim zeshonderd bezoekers."

Tijdens het vijf dagen durende feestprogramma is er onder meer op zondagmiddag een biercantus waarvoor groepen zich nog kunnen aanmelden en op dinsdag is er een gratis barbecue.

De Rosdoek pakt op zaterdagavond uit met de coverband Impakt! en heeft op maandag onder meer een gratis English Breakfast. Op dinsdag is er dj May's foute uurtje. ,,Er is hard gewerkt om er een mooie kermis van te maken. Ik verwacht veel mensen die op en om het kermisterrein kermis willen vieren", zegt Jan Heuveling.

Café D'n Babbel legt op zaterdag de microfoon klaar voor de look-a-like van de Duitse zangeres Helene Fischer, op zondag laat Jannes van zich horen en maandag beklimt Dennie Christian er het podium. Op dinsdag is er vanaf 17.00 uur levend tafelvoetbal. Je zou bijna vergeten dat er ook nog kermisattracties staan.

Kermisburgemeester

Anne-Marie Segers zet zich in om het volksvermaak nieuw leven in te blazen. Zo is er dit jaar voor het eerst een kermisburgemeester. Segers: ,,Die wordt gekozen uit de kinderen van groep 8 van de basisschool. Alle kinderen zijn nu volop aan het knutselen voor de wedstrijd wie de mooiste burgemeestersketting heeft gemaakt."

Samen met de fanfare en drumband lopen de kinderen zaterdag om 18.45 uur vanaf café D'n Babbel naar het kermisterrein. Een uur eerder dan normaal, om 19.00 uur, opent de kermisburgemeester de kermis. Op zondag zijn alle kettingen te zien in De Rosdoek. Na afloop van de stratenloop op maandag reikt de burgemeester de prijzen uit van de wedstrijd.

Kempen