Volledig scherm
© Caspar Huurdeman

Knegsel geeft zelf vorm en kleur aan 'benkske'

KNEGSEL - Knegselnaren hoeven de komende week niet raar op te kijken als ze in aanraking komen met wel erg nieuwsgierige kinderen uit hun dorp. Leerlingen van groep 5 tot en met 8 van de Meester Gijbelsschool in Knegsel gaan namelijk binnenkort op pad met een speciale missie. Dit jaar krijgt hun dorp met het Knegsels Benkske een eigen ‘social sofa’. 

Op verzoek van Leefbaarheidsgroep Knegsel gaan de basisschoolkinderen op zoek naar inspiratie hoe dit sociaal initiatief letterlijk kleur gaat krijgen. Gewapend met een vragenlijstje zullen de kinderen zoveel mogelijk dorpsgenoten gaan vragen om input. Zoals een favoriete kleur of plek in het dorp.

Passend ontwerp
Op basis hiervan laat de leefbaarheidsgroep een passend mozaïekontwerp maken. Dit ontwerp mogen dorpelingen de komende maanden zelf mee aanbrengen. Want naast de sociale functie van een centraal bankje is ook de totstandkoming een belangrijk onderdeel van dit project. Hiervoor zoekt de leefbaarheidsgroep nog een locatie, maar al zeker is dat de basisschoolkinderen hun creatieve middag op dinsdag gaan besteden aan het Knegsels Benkske. 

De leefbaarheidsgroep hoopt eind april te kunnen starten met het aankleden van de betonnen bank die onderdeel is van het dorpsontwikkelingsplan voor Knegsel.

Kempen