Volledig scherm
© Thinkstock

Lokale kunstenaars uit Wintelre en Eersel exposeren in gemeentehuis

EERSEL - Anita van Golstein Brouwers uit Wintelre en Eerselnaar Ferry Snepvangers exposeren hun kunstwerken tot en met 24 december in het Eerselse gemeentehuis.

Van Golstein Brouwers maakt sinds 2007 beelden in steen. Waar zij zich aanvankelijk richtte op het maken van abstracte, organische beelden, ligt haar focus de laatste jaren op de samenstelling van figuratieve beelden. 'Vrouwen' en 'vogels' zijn regelmatig terugkerende thema's in haar werk. Van Golstein Brouwers startte in 2014 met de opleiding Beeldhouwen aan de Niko Kunstacademie in Neerpelt, België. Eerder was zij bij verschillende beeldhouwers in de leer.

Snepvangers volgde van 1996 tot 2002 de richting Beeldhouwen aan de kunstacademie in Arendonk, België. Hij schildert ook. Snepvangers' schilderwerken worden tot en met 24 december op Dijk 15 in Eersel tentoongesteld. De Eerselnaar laat zich inspireren door kunstenaars als Jan van der Putten, Robbert Fortgens en Alexander Bobkin.

De werken zijn tijdens openingsuren in het gemeentehuis te zien.

  1. Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald
    Interactieve graphic

    Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

    REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.

Kempen