Volledig scherm
© Thinkstock

Man probeert kopstoot uit te delen aan BOA in Duizel

DUIZEL - Een 35-jarige man uit Duizel is woensdagmiddag rond 12.00 uur aangehouden nadat hij probeerde een Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA) een kopstoot te geven.

Dat gebeurde nadat de man voor een verkeersovertreding aan de kant van de weg was gezet. 

Achtervolging

Twee BOA's stonden voor het verkeerslicht op de N284 toen zij rechts werden ingehaald door een automobilist die vervolgens hard door rood reed. De BOA's zetten de achtervolging in, verloren de auto even uit het oog, en zagen hem vervolgens staan op de Gildestraat. 

Toen zij de bestuurder aanspraken, reed hij zachtjes weg. De man weigerde mee te werken waarop de opsporingsambtenaren probeerden de sleutel uit de auto te halen. De auto stopte en de verdachte werd uit zijn voertuig gehaald. Terwijl de BOA's ingrepen en hem vastpakten, deelde de man een kopstoot uit. Het slachtoffer kon zijn hoofd net op tijd wegtrekken waardoor hij alleen op zijn neus werd geraakt.  De verdachte is daarna onder controle gebracht en werd weer rustig toen hij handboeien om had. De politie heeft de man opgehaald en de recherche gaat de zaak onderzoeken. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Kempen